Știrile zilei – 9 aprilie 2024

1. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara a aprobat restricționarea sau, după caz, închiderea traficului rutier pentru perioada următoare, pentru efectuarea unor lucrări. Astfel, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Constantin Brâncuși, în zona intersecției cu strada Popa Șapcă, în perioada 08-12 aprilie, în vederea lucrărilor de execuție la rețelele de apă și canalizare. De asemenea, circulația rutieră va fi închisă pe strada Plautius Andronescu, tronsonul cuprins între strada Petre Râmneanțu și strada Bela Bartok, în perioada 09-10 aprilie, în intervalul orar 10:00 – 15:00, în vederea executării unor lucrări de șantier.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 9 aprilie. Este vorba despre străzile: Ștrandului (trotuar); Palmierilor; reparații și întreținere zona Martir Ioan Stanciu; Cosminului; C-tin Brăiloiu; Aleea Palatul Copiilor; Orșova (carosabil + trotuar); Dej; Ion Fluieraș; Munteniei; Al. Vaida Voievod (trotuar + carosabil); Albăstrelelor (trotuar); Răsăritului (carosabil + trotuar); Silistra – Zona 23 (trotuar + carosabil + parcare); Silistra – Zona 22 (trotuar + carosabil + parcare); Piața Badea Cârțan (trotuar + carosabil + parcare). În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. Cele mai mari companii din Timişoara sunt prezente, miercuri și joi, la Zilele Carierei UPT. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timişoara prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră. Ediția de anul acesta, la care vor participa peste 50 de companii, ONG-uri, reprezentanţi ai administraţiei publice sau organizaţii de stat, se desfăşoară în Cantina UPT din Complexul Studenţesc Timişoara. Evenimentul se desfăşoară între orele 10:00 și 17:00. La închiderea ediţiei va fi organizată o tombolă la care, cu ajutorul partenerilor – UNTOLD, Flight Festival, Codru şi Saga – pot fi câștigate bilete de acces la festivaluri pentru participanţii la târg.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 9 aprilie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere pe  Bd. Vasile Pârvan și Str. Ardealului, lucrări de semaforizare pe Str. Martir Constantin Radu și alimentarea cu energie electrică a shelter-ului de comunicații pe Calea Sever Bocu. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.

5. 87 de pompieri militari și voluntari SMURD au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara. A fost prima campanie din acest an a angajaților ISU Timiș. Pe de altă parte, reprezentanții centrului anunță că stocul de sânge este acum „optim” și au redus numărul de recoltări pe zi.

6. În 20 aprilie, la ediția din Timiș din Piața Unirii a Retroparadei Primăverii, începând cu ora 10:00, vizitatorii se vor putea delecta admirând peste 100 de vehicule din istoria automobilistică, cele mai multe aparținând colecționarilor din Timiș, cărora li se vor alătura colecționari din Hunedoara și Caraș-Severin. Retroparada Primăverii este un eveniment cu o tradiţie de 26 de ani care, prin reunirea autoturismelor din colecţia membrilor săi, reprezintă o ocazie unică de a lua contact cu istoria fenomenului automobilistic mondial din ultimul secol.