Știrile zilei – 8 iulie 2024

1. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara va monta parapete cu rulouri pe breteaua de coborâre de pe autostrada A1 de la Remetea Mare. Drept urmare, luni, 8 iulie, sectorul de va fi închis circulației. Până la finalizarea lucrărilor, ceva mai târziu în cursul zilei, pentru ieșirea spre Timișoara, pe sensul Lugoj – Timișoara, se poate coborî prin nodul rutier Topolovățu Mare, apoi pe DN 6 spre Remetea Mare sau prin nodul rutier Giarmata.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 8 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Calea Lugojului, Albinelor și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 8 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timpul nopții  pe Bd. Liviu Rebreanu și lucrări semaforizare pe  Calea Stan Vidrighin- Str. Cerna- Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Colterm întrerupe furnizarea apei calde, astăzi, între orele 08:00 și 21:00, la punctele termice 98 și SDM pentru remedierea unei defecțiunii. Sunt afectați abonații care locuiesc pe Calea Șagului, Eternității, Steaua, Victor Vlad, Bujorilor, Martir Herman Sporer, Izlaz, Aleea Nicolae Boboc, Duiliu Marcu și Florilor.

5. UPT Racing Team, formată din studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara, a lansat noul monopost cu care va participa la competițiile Formula Student, un concurs internaţional de inginerie ce simulează cu succes experienţa dintr-o echipă de Formula 1. Noul monopost al studenților de la UPT Racing Team, denumit TSR3 EVO, vine cu un design mai îndrăzneț față de modelele precedente. Proiectul Formula Student este o competiție de design, nu de motosport, o competiție mai degrabă științifică.

6. Apicultorii mai pot depune la APIA, până la sfârșitul lunii, cererile de plată pentru acest an, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Valoarea sprijinului alocat pentru acest an este de peste 12 milioane de euro, jumătate fiind contribuția Uniunii Europene, iar restul de la bugetul de stat. Plățile pentru apicultori se vor face după verificarea cererilor și controlul afacerii.