1. Mamografii gratuite la Spitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” Timișoara. Mamografia reprezintă o tehnică importantă de screening pentru depistarea precoce a cancerului de sân, oferind posibilitatea de intervenție imediată și a unui tratament adecvat în stadiile incipiente ale bolii. Mamografia se recomandă a fi făcută o dată la doi ani, după vârsta de 40 de ani, sau ori de câte ori se observă modificări la nivelul sânului, formă, culoare etc. Mamografiile sunt gratuite în cadrul spitalului, în baza unei trimiteri de la medicul specialist și a biletului de decont CAS. Programările pentru realizarea unei mamografii se pot face telefonic, de luni până vineri, între orele 8 și 14.
2. Timișoara Film Society, un ONG local dedicat promovării artei cinematografice, se pregătește să aducă în atenția comunității filmul „Asimpotmatic”, un proiect realizat în Timișoara, care va avea premiera în cinematografele Cinema City din Timișoara (Shopping City) și București (AFI Cotroceni) începând din 23 ferbuarie. Productia cinematografica „Asimpotmatic” surprinde privitorul cu o poveste captivantă. Personajul principal trăiește două vieți paralele, una reală și alta din subconștientul său. Cu scene filmate în diverse zone din Timișoara, Sasca Montană , Peciu Nou și Giroc, acest proiect a adus laolaltă talente locale pentru a crea ceva special. Prin promovarea locurilor din Banat, “Asimpotmatic” ne invită să explorăm și să ne îndrăgostim de această regiune pitorească, să descoperim culturile locale și să ne bucurăm de unicitatea sa.
3. Aquatim anunță că vineri, 9 februarie, între orele 9-15, se va executa o cuplare de conducte la intersecția străzilor Batania cu Levănțica. Lucrarea face parte din proiectul CL12 – Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 2, iar pe durata ei se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Batania, Levănțica, Pindului, Câmpului, Torac, Apateu, Garabet Ibrăileanu, Efta Botoca, Ion Cristoreanu, Mariana Drăghicescu,Vasile Crețu, Aurelia Fătu Răduţu, Ion Luca Bănățeanu și Căprioarei.
4. Miercuri, 7 februarie, în prezența unei delegații a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor condusă de ministrul Mircea Fechet, la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a avut loc semnarea contractului de finanțare depus de USVT prin PNRR, Pilonul I, Tranziția Verde, proiect care prevede înființarea unei perdele forestiere de protecție în cadrul instituției. Astfel, în zona de nord a orașului, pe o suprafață de 3,96 hectare, pe limita de proprietate a instituției de învățământ va fi înființată o perdea de protecție forestieră, cu beneficii multiple pentru oraș. Valoarea proiectului semnat este de peste 274.000 de lei.
5. Forțată de legislația DMA, WhatsApp va permite, în curând, comunicarea cu alte aplicații de chat. Facilitatea va fi opțională, iar cei ce vor alege să o activeze vor primi mesajele care vin de la utilizatorii altor aplicații într-un inbox separat de cel obișnuit.