1. Primăria Timișoara începe preventiv tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 15-25 aprilie, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru, între orele 21:00 – 06:00.
2. Consiliul Județean Timiș va finanța și anul acesta, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), activitățile de prevenire a criminalității și de asigurare a climatului de ordine publică, realizate de instituțiile de profil din județul Timiș. Douăzeci și unu de proiecte primesc finanțare din bugetul propriu al județului Timiș, în sumă de 190 mii lei. Instituțiile membre ATOP Timiș se vor concentra pe realizarea unor acțiuni de conștientizare a pericolului migrației ilegale și a metodelor prin care fiecare cetățean poate contribui la diminuarea acestui fenomen; prevenirea cerșetoriei, a violenței pe arenele sportive, a creării unui climat de siguranță în satele din județ, precum și informarea cetățenilor privind modalitățile de a se adresa instituțiilor de ordine publică. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiș este un organism cu rol consultativ, care se constituie și funcționează pe lângă Consiliul Județean Timiș.
3. Angajații societății Horticultura derulează lucrări de curățare a spațiilor verzi, cosire în parcuri, pe străzi și în cartierele Timișoarei. Pe durata primăverii, Horticultura întreține lalelele plantate în Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Regina Maria, în Complexul Studențesc și în Piața Victoriei. Tot în această perioadă, s-au făcut plantări de flori în piețele Unirii și Sfântul Gheorghe, unde se desfășoară Târgul de Paști. Bilanțul societății arată că în parcurile și scuarurile din Timișoara au fost plantate peste 100.000 de mii de fire de lalele.
4. Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara organizează o întâlnire de suport în pierdere și doliu. Participarea în cadrul unui grup de suport în perioade dificile și foarte dificile ale vieții ne poate oferi un sprijin neașteptat, uneori chiar nesperat în pașii pe îi parcurgem pentru a ne regăsi puterea de a ne duce viața mai departe. Întâlnirea cu un grup de suport nu îți poate lua suferința și nici nu-și propune acest lucru, dar îți poate aduce o mai bună conștientizare a procesului prin care trece fiecare participant și a faptului că fiecare experimentează în felul său personal evenimentele dificile. “Trebuie să știi că în cadrul acestor întâlniri se asigură confidențialitatea fiecărui membru de către psihologul facilitator, însă îți revine și ție obligativitatea de a respecta această clauză și de a nu împărtăși în afara grupului detaliile sensibile sau cu caracter personal la care vei avea acces”, transmit reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Evenimentul organizat de UMFT, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră are loc marți, 9 aprilie, de la ora 14:00, iar înscrierea la eveniment se face printr-un link. Detalii pe umft.ro.
5. TikTok lansează în Europa fluxul STEM, compus din filmări legate de știință, tehnologie, inginerie și matematică. Acesta va fi activat automat minorilor, în vreme ce restul utilizatorilor vor trebui să-l activeze manual de la setările de conținut ale aplicației.
6. SCM Timișoara reclamă arbitrajul din finala Cupei României disputată la București și câștigată de Dinamo. Meciul care a decis câștigătoarea Cupei României la rugby a avut parte de un arbitraj care a afectat în mod grav fazele de pe teren și rezultatul final, transmite clubul timișorean. Bănățenii au emis un comunicat de presă în care explică fazele incriminate. SCM va depune memoriu împotriva arbitrului.