Știrile zilei – 7 mai 2024

1. Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024. Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național privind rezultatele notabile din diferite domenii de activitate din România – afaceri, educație, cultură, cercetare,  administrație publică, resurse umane – înregistrate pe durata anului precedent. Gala Capital Excelența în Management a reunit peste 150 de specialiști din diferitele domenii de activitate luate în discuție în alcătuirea clasamentului.

2. Anul 2023, în care s-au aniversat 100 de ani de la inaugurarea primei clădiri proprii a Politehnicii timișorene, a fost un bun prilej pentru regândirea întregului campus al Universității Politehnica Timișoara și transformarea acestuia în acord cu principiile de sustenabilitate urbană, care reprezintă o prioritate a conducerii instituției. Ca un prim pas în modernizarea campusului UPT și transformarea acestuia într-un campus verde și inteligent, sunt deja în derulare două proiecte. Unul dintre acestea vizează instalarea unui sistem fotovoltaic la 17 clădiri ale UPT, iar un alt proiect, finanțat prin PNRR, vizează modernizarea completă a căminelor studențești. 

3. Un proiect inovator de dezvoltare socială și activare a comunității timișorene, INSPIR. Impuls în cartiere va avea loc între 9 mai si 28 iunie în diferite zone neconvenționale din Timișoara, invitând publicuri diverse să participe în cadrul mai multor activități culturale și educaționale contemporane. Hub de circ contemporan și artă de stradă, cu spectacole, ateliere, prezentări publice organizate cu participanți din diverse cartiere ale orașului și un eveniment de final la cortul de pe malul Canalului Bega. Școala de circ din Timișoara, alături de invitați din Franța, invită toți doritorii să participe direct la experiențe inedite de circ contemporan. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 7 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Intrarea Munților, Eroilor de la Tisa, Cluj, Victor Babeș, Calea Martirilor, Silistra – Zona 15, 22 și 23,  Palmierilor și Piața Badea Cârțan. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 7 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere în  Zona Plopi, Ciarda Roșie și Tipografilor. Modificări ale fazelor ciclului de semaforizare: Calea Dorobanților – Aleea Pădurea Verde. Montare măști cu figurine pentru lentile semafoare: Str. Jiul – Bd. Republicii. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

6. Miercuri, 8 mai, între orele 00-21, se va executa o conectare de conducte la intersecția Căii Bogdăneștilor cu strada Dunărea. Lucrările fac parte din proiectul de amenajare a Pasajului Solventul și de modernizare a Căii Bogdăneștilor, iar pe durata lor presiunea va fi scăzută în zonele Dâmbovița și Freidorf. De asemenea, ]n perioada 8-10 mai, între orele 9-17, în Liebling se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

7. SCM Timișoara va înfrunta CS Vâlcea 1924, marți, 7 mai, de la ora 18:00, în sala Constantin Jude. Este meciul secund din disputa pentru locul al treisprezecelea. SCM conduce cu 1-0 la partide, după victoria de vineri, 3 mai, de la Rm. Vâlcea, 88-73. Seria se dispută după sistemul „două din trei”. Acesta va fi al 45-lea meci din acest sezon pentru „Leii din Banat” și ultimul pe teren propriu. În cazul unui succes al alb-violeților, va fi de asemenea ultimul meci al stagiunii.