Știrile zilei – 6 iunie 2024

1. Pensia medie pe care o încasa un român era de 382 de euro, la nivel de 2021, conform datelor oferite de Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale. Mai jos decât România, la nivelul Uniunii Europene, este Bulgaria, unde pensia medie era de 226 euro pe lună. Spre comparație, pensia medie din Uniunea Europeană este de 1.294 de euro.

2. Colterm întrerupe furnizarea apei calde la punctual termic 91, între orele 08:00 – 16:00. Măsura este necesară pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare. Sunt afectați consumatorii care locuiesc pe Aleea Icar, Aștrilor, Azurului, Orion, Sirius și Sudului.

3. În perioada 6-8 Iunie, Clinica universitară Endocrinologie a UMF ”Victor Babeș” Timișoara organizează cursul postuniversitar CURS PRACTIC DE PUNCȚIE TIROIDIANĂ. Evenimentul științific va include 6 ore de curs și 6 ore de activități practice. Cursul se adresează medicilor specialiști și primari în specialitatea Endocrinologie, medicilor rezidenți din anii 4 și 5 în specialitatea Endocrinologie.

4. Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj organizat de Institutul Francez – revine la Cinema Victoria, în perioada 7-9 iunie. Cele mai bune producții mondiale de maximum 4 minute vor fi prezentate în aceeași perioadă, în câteva zeci de orașe din lume și din România. Să spui o poveste în mai puțin de patru minute poate părea improbabil. Și totuși, într-o epocă în care totul accelerează, în care schimbările climatice, sociale, tehnologice se află în centrul reflecțiilor și al dezbaterilor, regizorii și regizoarele își exersează virtuozitatea prin acest format condensat, care surprinde esențialul.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 6 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Str. Ștefan cel Mare- Str. Ștefan Octavian Iosif- Str. Gloriei. Montare limitatoare de viteză – Str. Mihail Jora. Montare barieră pentru restricționarea accesului auto pe  Bd. Vasile Pârvan nr. 2. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

6. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 6 iunie. Este vorba despre străzile: Martir Ioan Stanciu, Cosminului, Eugen Pop, Metro 2, Dej, Silistra – Zona 15, Palmierilor, Calea Urseni, Protopop Meleție Drăghici și Meziad. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.