Știrile zilei – 5 iulie 2024

1. Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara anunță că vineri, 05.07.2024, în intervalul orar 12:30-15:30, vor fi efectuate lucrări de mentenanță la sistemul de alimentare cu energie electrică la sediul instituției de pe Str. Avram Imbroane nr. 54. Din acest  motiv, serviciile de telefonie, internet și implicit întocmire electronică procese verbale,  plata cu cardul a proceselor verbale vor fi întrerupte în intervalul menționat. Pentru persoanele care au fost invitate la sediul instituției pentru astfel de situații, termenul la care se pot prezenta se va prelungi până luni, 08.07.2024.

2. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, împreună cu Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor și Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, pe scurt Consorțiul DIGIVEST, a lansat un nou apel de selecție destinat întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care pot beneficia de servicii-suport pentru digitalizare.  Serviciile oferite sunt finanțate în proporție de 100% prin acest apel, nu presupun costuri din partea firmelor. Doritorii au aproape două luni la dispoziție pentru a aplica în cadrul apelului DIGIVEST, până în 30 august, ora 17:00. 

3. Caravana Neutralității Climatice M100 se oprește la Timișoara săptămâna viitoare pentru a încuraja orașele din România să dezvolte planuri de acțiune aliniate cu Misiunea europeană pentru orașe inteligente și neutre climatic. Conferința M100 va avea loc în 9 iulie, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, între orele 09:30 – 15:00. În cadrul Caravanei vor fi organizate și un laborator de inovare urbană de două zile facilitat de UrbanizeHub și un atelier pentru tineri facilitat de Ordinul Arhitecților din România. Cetățenii și reprezentanții administrațiilor publice, ai societății civile și ai mediului privat din toată regiunea sunt invitați să participe la Conferința M100 din 9 iulie pentru a descoperi oportunitățile pe care orașele le pot accesa prin Platforma M100 și pentru a afla cum se pot implica în proiecte și programe dedicate acestei Misiuni în următorii ani. Pentru a participa trebuie completat un formular online. 

4. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită, în cadrul programului acțiuni culturale@UMFT, la lectură publică din Texte de atelier (primul volum al Atelierului de scriere creativă din cadrul UMFT). Cei 19 autori ai acestui volum vă așteaptă: călătorim împreună și facem vizibile căile ce leagă artele plastice de muzică și de artele cuvântului. Textele pot fi descoperite în varianta tipărită a cărții, în varianta e-book și la această sesiune de lectură publică. „Vineri, 5 iulie 2024, de la ora 16:00, la Casa cu Iederă, vom discuta cu artiștii ale căror lucrări ne-au inspirat în scrierea textelor de Atelier, precum și cu actori ai scenei culturale timișorene care ne-au fost alături în acest demers”, transmit reprezentanții UMFT. Înscrierea prealabilă este recomandabilă și se face prin completarea unui formular online.

5. SCM USV Timișoara se întărește în pachetul de înaintare, mai exact în linia a doua. Marcel Rusu, jucător venit de la Dinamo București, a semnat un contract cu SCM. Înțelegerea este valabilă până la finalul anului, cu opțiune de prelungire. Rusu a mai jucat în prima ligă la Steaua și Dinamo, a avut selecții la loturile naționale juvenile și a evoluat pentru selecționata Lupii României.

6. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 5 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Splaiul Nicolae Titulescu, Aleea Citadelei, Calea Lugojului, Albinelor, Palmierilor și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

7. SDM face cunoscut programul zilei de 5 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timpul nopții  pe Bd. Liviu Rebreanu – între Calea Martirilor 1989 și Bd. Constantin Brâncoveanu și Bd. Antenei – Pasaj Iulius Town; înlocuire acumulatori staționari pe Str. Cloșca – Str. Herța – Str. Vuk Karadzic și Bd. Cetății – Str. Gheorghe Lazăr. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.