Știrile zilei – 4 iunie 2024

1. 35 000 de lei. Atât au reușit să strângă elevii Colegiului Național „CD Loga”, în urma proiectului caritabil Logani pentru viață, pentru copiii internați la Spitalul „Louis Țurcanu”. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparatură pentru monitorizarea funcțiilor vitale. Proiectul, realizat în totalitate de elevi, a avut două componente: o expoziție cu vânzare, găzduită de galeria „Logani pentru viață”, din cadrul Colegiului Național „CD Loga”, și un spectacol de teatru – „Ora Londrei”, jucat sâmbătă, 1 iunie, în fața unui public care a umplut până la refuz sala mare a Teatrului Național Timișoara.

2. Aquatim anunță că miercuri, 5 iunie, între orele 9-14, se va executa o intervenție la conducta de apă care alimentează Punctul Termic de pe strada Dobrogea. Pe durata lucrărilor se va opri furnizarea apei la Punctul Termic, Liceul Silvic, Muzeul Satului, iar presiunea va fi scăzută în zonele UMT, Lipovei, Calea Aradului Est, precum și la unele firme din zonă. 

3. Peste 5.000 de spectatori au participat la evenimentele organizate de Filarmonica Banatul Timișoara și aproximativ 3.000 de persoane au luat parte la spectacolele Operei Naționale Române din Timișoara, în cadrul edițiției cu numărul 48 a Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”, unul dintre cele mai longevive evenimente de gen, devenit emblematic pentru cele două instituții organizatoare. În cadrul celor 14 concerte și recitaluri ale Filarmonicii, publicul s-a bucurat de un program artistic variat și de prezența unor artiști și dirijori de renume mondial.

4. Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza și în acest an mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Satu Mare și Vâlcea. Punctele de înscriere și de preluare a documentelor de la sediul UVT vor fi deschise în perioada 1-28 iulie. Centrele județene de admitere vor fi deschise în a doua parte a lunii iulie, în perioadele 15 – 18 și 23 – 25 iulie.

5. Sâmbătă, 1 iunie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș au desfășurat, în sistem integrat, activități de prevenire a consumului de droguri, în Parcul Copiilor ”Ion Creangă” din Timișoara, 240 de copii fiind implicați în activități interactive și exerciții de conștientizare a riscurilor consumului de droguri. Activitățile au avut ca scop informarea și sensibilizarea acestora cu privire la principalele cauze care stau la baza consumului de droguri, precum și promovarea alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber. Persoanele prezente au beneficiat de recomandări privind luarea unor decizii responsabile în ceea ce privește consumul anumitor substanțe și unde să se adreseze în caz de nevoie.

6. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 4 iunie. Este vorba despre străzile: Martir Ioan Stanciu, Cosminului, Eugen Pop, Metro 2, Orșova, Silistra – Zona 15, Palmierilor, Piața Badea Cârțan, Calea Urseni și Meziad. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

7. SDM face cunoscut programul zilei de 4 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere în Piața Badea Cârțan. Montare barieră pentru restricționarea accesului auto pe  Bd. Vasile Pârvan nr. 2. Indicatoare adiționale – „Zonă supravegheată video” pe Calea Aradului – Calea Torontalului. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.