Știrile zilei – 30 mai 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere valabil pentru 30 mai. Este vorba despre străzile: Intrarea Vântului, Martir Ioan Stanciu, Cosminului, Eugen Pop, Zona Metro 2, Orșova, Cezar, Silistra – Zona 15, Palmierilor, Piața Badea Cârțan și Meziad. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 30 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Sever Bocu – Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Str. Lunei. Borne din oțel pentru restricționarea accesului auto pe Str. Bruxelles. Înlocuire buton de comandă pentru semafor pietonal  pe Calea Torontalului – Str. Călan. Montare barieră pentru restricționarea accesului auto pe  Bd. Vasile Pârvan nr. 2. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Consiliul Județean Timiș a aprobat depunerea documentațiilor tehnico-economice pentru refacerea căii ferate între Reșița Nord și Timișoara Nord, cu extensie spre Voiteni – Stamora Moravița – Frontieră. Documentația se bazează pe acordul de asociere semnat în 2021 între municipiul Reșița, municipiul Timișoara, județul Caraș-Severin și județul Timiș și pe ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii. Proiectul de reabilitare și modernizare a infrastructurii feroviare între Reșița Nord și Timișoara Nord promite să aducă îmbunătățiri semnificative în transportul feroviar regional, facilitând astfel o conectivitate mai eficientă și modernă în vestul României.

4. Timp de 30 de zile, accesul la toate expozițiile și evenimentele Muzeului Național al Banatului din Timișoara va fi gratuit, pentru toate categoriile de public. În premieră națională, principala instituție muzeală din vestul României își deschide larg porțile și așteaptă publicul oferind acces fără costuri grație unui parteneriat strategic cu compania timișoreană  CONSTRUCTIM  SA. Iunie 2024 este Luna CONSTRUCTIM SA la Muzeul Național al Banatului, absolut toți vizitatorii având accesul gratuit, în intervalul 1 – 30 iunie.