Știrile zilei – 30 aprilie 2024

1. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță organizarea primului eveniment regional de cybersecurity adresat întreprinderilor mici și mijlocii din zona de Vest a României – CyberTM 2024. Tematica vizează provocările actuale în domeniu și soluțiile la dispoziția IMM-urilor în materie de securitate cibernetică: software, hardware și opțiuni de finanțare. ADR Vest este partener principal în organizarea evenimentului, care va avea loc în data de 14 mai, de la ora 10:00, în Sala ARChA a Universității Politehnica Timișoara. Participanții vor putea afla informații despre amenințările cibernetice cu care se confruntă companiile private și soluții practice pentru a se proteja în fața acestor amenințări, pentru a îmbunătăți securitatea organizațiilor pe care le reprezintă și privind respectarea standardelor legale de protecție a datelor.

2. În perioada 1 – 7 mai, casieriile Aquatim și birourile de relații cu publicul, care gestionează reclamațiile, contractele și avizele tehnice vor fi închise. “În această perioadă asigurăm permanenţa echipelor de intervenţie pentru rezolvarea eventualelor avarii, iar serviciul de call-center/dispecerat este disponibil non-stop. Consumatorii pot anunța lipsa apei reci, presiunea scăzută la robinet, înfundarea canalului sau alte probleme ale reţelelor publice de apă şi canalizare la numărul de telefon 0356 914”, mai spun cei de la Aquatim.

3. Pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost publicat   Ghidul asociațiilor, fundațiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, la rubrica/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative. Într-o manieră accesibilă și simplificată, Ghidul oferă informații despre înființarea asociațiilor, fundațiilor și federațiilor, înregistrarea fiscală, impozitul pe profit, alte obligații declarative sau modalitatea de interacțiune cu Agenția.

4. Colterm întrerupe furnizarea apei calde, între orele 08:00 și 15:00, la punctele termice 27 și 28. Măsura se impune pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare. Sunt afectați abonații care locuiesc pe străzile Martir Gh. Iosub, Martir D-tru Osman, Leandrului, Calea Sever Bocu, Amiciției, Arcașilor, C-tin cel Mare, Ecoului, Martir Silviu Motohon și Perlei. Tot astăzi, între orele 09:00 și 17:00, se oprește furnizarea apei calde și a apei reci hidrofor la punctul termic 3. Măsura se impune pentru că Rețele Electrice Banat execută lucrări la rețeaua de medie tensiune din zonă. Sunt afectați consumatorii care locuiesc în P-ța Victoriei, Piatra Craiului și Dr. N. Paulescu.

5. Cu un program adaptat Săptămânii Patimilor, Filarmonica Banatul Timișoara dă startul evenimentelor prilejuite de Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală” cu un concert vocal-simfonic deosebit. Astfel, în programul de joi, una dintre lucrările alese de maestrul Radu Popa este Oratoriul „Iisus pe Muntele Măslinilor” de Beethoven.

6. Teatrul German de Stat Timișoara va pleca în luna iunie într-un turneu în Germania cu spectacolul Oameni. De vânzare, scris și regizat de Carmen Lidia Vidu. Astfel, timp de o săptămână, în intervalul 9-15 iunie, producția TGST, care descrie în manieră documentară vânzarea etnicilor germani de către guvernul României comuniste, va fi jucată la Karlsruhe și Berlin. Turneul este finanțat de Institutul Cultural Român (ICR) București ca parte a programului de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional CANTEMIR.

7. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 30 aprilie. Este vorba despre str. Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Orșova, Intrarea Munților, Dr. Grigore. T. Popa, Lugojului, Gheorghe Ivănescu, Martir Maria Andrei, Ripensia, Eroii de la Tisa, Calea Buziașului, C-tin Rădulescu, Liviu Rebreanu, Palmierilor, Silistra – 22 și 23 , Al. Vaida Voievod, Piața Badea Cârțan, Canal Bega. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.

8. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: Marcaje rutiere: Zona Plopi si Piața Badea Cârțan. Montare balize albe J11: Calea Sever Bocu – Str. Constructorilor. Camere supraveghere video: Piața Ionel I. C. Brătianu. Verificări și înlocuire cleme de legătură: Str. Polonă – treceri pentru pietoni semaforizate și Str. Ion Barac – Bd. Dâmbovița. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus În cazul primirii unor avize de lucrări, cu caracter urgent, acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.