Știrile zilei – 29 mai 2024

1. UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere valabil pentru 29 mai. Este vorba despre străzile: Intrarea Vântului, Martir Ioan Stanciu, Cosminului, Eugen Pop, Zona Metro 2, Orșova, Silistra – Zona 15, Palmierilor, Piața Badea Cârțan, Meziad, Iancu Văcărescu și Henriette Delavrancea. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 29 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Sever Bocu – Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Str. Constantin Brăiloiu – parcare. Montare barieră pentru restricționarea accesului auto pe Bd. Vasile Pârvan nr. 2. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Ghiroda a cucerit trofeul Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” cu o prezență cu sute de artiști, recitatori în grai bănățean, expoziții, colecții etnografice și gastronomie tradițională, acumulând în total 187 de puncte. Județul Timiș și-a deschis ”lada cu zestre” într-un festival-concurs cu peste 3500 de artiști, 7 spectacole folclorice, cu un total de peste 40 de ore de spectacol,  peste 50 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale și peste 500 de preparate gastronomice. Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” s-a desfășurat în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județ și cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

5. Consiliul Județean le propune timișenilor, prin intermediul instituțiilor sale de cultură, o serie de evenimente artistice în această săptămână. Printre acestea se numără expoziții temporare și permanente, lansare de carte, concerte și teatru de păpuși. Muzeul Național de Artă Timișoara organizează un recital final în cadrul „Festivalului muzicii de cameră”. De asemenea, la sfârșit de săptămână, muzeul va găzdui un eveniment special, care include inaugurarea noului sistem de iluminat al Palatului Baroc, o expoziție multimedia și un concert cu valențe multisenzoriale. Muzeul Satului Bănățean sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative. Acestea includ lecții de arta povestirii, jocuri de formare și comunicare, ateliere de pictură, olărit, broderit, microistorie a Banatului și un atelier de xilogravură. Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pregătește un program special cu ocazia zilei de 1 iunie. Festivalul „Viva la Strada”, ediția a doua, aduce în fața copiilor o serie de spectacole și activități distractive, care vor avea loc în curtea Bastionului Maria Theresia.