Știrile zilei – 29 aprilie 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 29 aprilie. Este vorba despre Str. Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Orșova, Dej, Intrarea Munților, Cloșca, Pictor Ion Zaicu, Circumvalațiunii, Gh. Lazăr, Palmierilor, Silistra – Zonele 22 și 23 , Al. Vaida Voievod și Piața Badea Cârțan. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.

2. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul lucrărilor la varianta de ocolire Timișoara Sud a depășit 80%. Săptămâna trecută s-a avansat cu montarea panourilor fonoabsorbante, cu parcările, dar și cu așternerea de strat de bază în intersecțiile și girațiile de pe traseu. Sunt lucrări în continuare la terasament, la șanțuri și rigole, precum și la podurile și pasajele de pe traseul centurii. Echipele antreprenorului vor mai fi pe teren până în data de 1 mai, urmând să revină după sărbătoarea Paștelui.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul zilei de 29.04.2024, unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere: Zona Plopi si Zona Mehala. Montare balize albe J11: Calea Sever Bocu – Str. Constructorilor. Ventilatoare la shelter de comunicații: Str. Ștefan cel Mare – Str. Iepurelui, Calea Sever Bocu – Str. Horia Măcelariu, Bd. Ion C. Brătianu – Bd. Revoluției din 1989.  În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere, lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări, cu caracter urgent, acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria. Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că, la 1 Mai, autorităţile din ţara vecină vor impune interdicţia de circulaţie pentru aceste mijloace de transport. Transporturile umanitare, de animale vii, bunuri perisabile, combustibili şi alte bunuri de primă necesitate nu vor intra însă sub incidenţa acestei măsuri.

5. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea loc un spectacol extraordinar ai cărui invitați sunt Corala „Contrast”, orchestra simfonică „Lira” și orchestra Ansamblului „Timișul”, cu soliștii Nico și Cezar Ouatu, urmați de invitatul special al serii, nimeni alta decât faimoasa artistă DJ Sonique, nume iconic în industria muzicală, care aduce în orașul nostru energia sa pozitivă și talentul său incontestabil. Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări organizate în întreaga Europă cu ocazia Zilei Europei, marcând valorile și diversitatea culturală care definesc continentul nostru. Astfel, vom celebra, prin muzică, unitatea în diversitate și vom aduce împreună comunități din diferite colțuri ale lumii, într-o atmosferă de armonie și bucurie, transmit reprezentanții Casei de Cultură.