Știrile zilei – 28 iunie 2024

1. Rovinieta poate fi achiziţionată, de joi, şi pe platforma oficială de plăţi online a statului român, Ghişeul.ro, a spus ministrul Cercetării, Bogdan Ivan. El a precizat că sunt deja peste 2,2 milioane de utilizatori ai platformei şi că suma de peste 2 miliarde de lei colectată în primele şase luni din acest an depăşeşte suma totală colectată în 2023. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni. Ghişeul.ro are peste 400 de tipuri de plăţi pentru servicii publice, utilităţi şi amenzi, disponibile inclusiv în aplicaţia mobilă descărcată din magazinele App Store şi Google Play Store.

2. Anca Todoni va evolua pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, la Wimbledon. Aflată în prezent pe locul 141 WTA, Anca, în vârstă de 19 ani, a obținut joi calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ea a învins-o pe sportiva din Spania, Nuria Parrizas-Diaz (166 WTA) în minimum de seturi.

3. În perioada 01 – 30 iulie se va desfășura o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural a judeţului Timiş organizată de RETIM și ADID Timiș. Cetățenii vor putea depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare din localitățile cuprinse în Zona 1.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 28 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere – pe timpul nopții pe Calea Aradului – DN69 – între Selgros și MAHLE România – DNCT; marcaje și indicatoare rutiere pe Str. Eneas și Calea Urseni; buton de comandă pentru semafor pietonal pe Calea Lugojului – DN6- Str. Victoria. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus. 

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 28 iunie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Eugen Pop, Circumvalațiunii, Cezar, Calea Lugojului, Iosif Vulcan, Palmierilor, Protopop George Dragomir și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.