Știrile zilei – 27 mai 2024

1. SDM face cunoscut programul zilei de 27 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Zona Crișan – Ghirodei, Str. Constantin Brăiloiu, Bd. Eroilor de la Tisa – pistă cicliști. Înlocuire buton de comandă pentru semafor pietonal pe Bd. Regele Mihai I – Piața Mircea Eliade și  Str. Gheorghe Adam – Spitalul Clinic „Victor Babeș”. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

2. Consiliul Județean Timiș a finalizat procedurile privind atribuirea contractului de execuție pentru „Modernizarea DJ 593B Parța-Petroman”. Este vorba despre un sector de drum cu o lungime de 8,8 km, parte dintr-un segment de aproximativ 16 km, care pornește din Parța (DJ 593) și face joncțiunea cu DJ 693B la Petroman. Lucrările vor fi realizate de SC Porr Construct, iar reabilitarea acestui tronson va permite scurtarea timpilor de parcurs de la Timișoara la Ciacova. Valoarea contractului este de 16 milioane de lei plus TVA, iar lucrările vor începe după finalizarea procedurilor de predare a amplasamentului. 

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță că în perioada 28 – 31 mai, între orele 20:00 – 06:00,  în Piața Badea Cârțan, traficul rutier și transportul în comun, vor fi închise pentru executarea lucrărilor de întreținere și reparații conform planurilor de semnalizare.

4. Pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în perioada 27-29 mai, între orele 9-15, în Giarmata Vii se va opri furnizarea apei pe străzile Pelicanului, Pescărușului, Rodiilor, Rândunicii, Privighetorii, Cocorului, Ciocârliei, Lebedei și Berzei, iar în restul localității presiunea va fi scăzută. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile, transmite Aquatim.

5. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită miercuri, 29 mai, de la ora 19:00, la spectacolul de teatru Omul din cerc, parte din programul acțiuni culturale@UMFT. Omul din cerc de Matei Vișniec este un spectacol modular care vorbește cu umor și subtilitate despre alienare, singurătate și angoasele omului de azi, dar și despre absurdul care se poate insinua pe nebănuite în viețile noastre.  Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis. Înscrierea se realizează accesând un link online.

6. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere valabil pentru 27 mai. Este vorba despre străzile: Intrarea Vântului, Martir Ioan Stanciu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop, Zona Metro 2, Piața Badea Cârțan, Silistra – Zona 15, Republicii, Palmierilor, Meziad, Mureș, Iosif Vulcan, Iancu Văcărescu. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

7. Universitatea de Vest din Timișoara și-a păstrat titlul național universitar la volei masculin, după turneul organizat în sala din zona Oituz. În finală, Universitatea de Vest a învins-o cu 2-0 la seturi pe Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Titlul le oferă dreptul să participe la Jocurile Europene Universitare din luna iulie din Ungaria.