Știrile zilei – 26 iunie 2024

1. Cu ocazia Zilei Drapelului Național, Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a aprobat închiderea circulației rutiere azi, 26 iunie, în intervalul orar 11:15 – 12:45, pe bulevardul Regele Ferdinand I, adiacent Catedralei Mitropolitane. Închiderea traficului rutier se va realiza în vederea desfășurării ceremonialului militar și religios dedicat Zilei Drapelului Național, respectiv pentru rezervarea a 20 locuri de parcare pe bulevardul Regele Ferdinand, după stația de îmbarcare/debarcare călători, adiacent Parcului Catedralei.

2. Consiliul Județean propune timișenilor, prin intermediul instituțiilor sale de cultură, o serie de evenimente artistice deosebite în această săptămână. Printre acestea se numără expoziții temporare, permanente și teatru de păpuși. Săptămâna culturală aduce în atenția publicului expoziții temporare și permanente dintre care amintim: „Firul Comunicării”, „Semnele vremurilor”, „Arme care au făurit România”, „Neoavangarda Timișoreană – concept și contextualitate”. De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pune în scenă pentru cei mici spectacolul „Capra cu trei iezi”.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 26 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: buton de comandă pentru semafor pietonal pe Calea Sever Bocu – Str. Pomiculturii și Calea Sever Bocu – Aleea Lirei. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus. 

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 26 iunie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Eugen Pop, Ardealul, Circumvalațiunii, Cezar, Calea Lugojului, Albinelor, Palmierilor, Protopop George Dragomir și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.