Știrile zilei – 25 iunie 2024

1. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș a lansat licitația pentru desemnarea unui nou operator de salubritate pentru zona 4 Făget. Suma oferită este de peste 65 de milioane de lei. Contractul pe 120 de luni vizează un oraș, Făgetul, și 11 comune din zona amintită. O licitație similară a fost lansată de ADID Timiș în urmă cu câteva zile și pentru Zona 3 Deta. Acesta este în valoare de 98 de milioane de lei, dar și suprafața acoperită este mai mare și include trei orașe și 13 comune.

2. Aquatim anunță că miercuri, 26 iunie, între orele 8-18, se vor executa două conectări de conducte la intersecțiile străzii Doamna Chiajna cu străzile Sibiu și Făgăraș. Lucrările sunt din fonduri private, iar până la finalizarea lor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Sibiu, Făgăraș, Chișinău, Sinaia, Doamna Chiajna, Toplița, Franyó Zoltán și Calea Bogdăneștilor – porțiunea dintre strada Bogdan Petriceicu Haşdeu și Calea Circumvalațiunii. Tot pe 26 iunie, între orele 9-17, se va opri apa în Pădureni pentru o intervenție la grupul de pompare al Gospodăriei de Apă din localitate. De asemenea, tot miercuri, între orele 9-14, în Găvojdia se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare a bazinului de înmagazinare.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 25 iunie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Eugen Pop, Dej, Cugir, Ardealul, Dimitrie Stan, Cezar, Calea Lugojului, Albinelor, Palmierilor, Protopop George Dragomir, Evlia Celebi și Piața Libertății. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 25 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timpul nopții pe Bd. Iuliu Maniu – Piața Iuliu Maniu; pe timpul zilei în zona Dacia. Buton de comandă pentru semafor pietonal pe Bd. Revoluției din 1989 – Bd. Mihai Eminescu – Str. Vasile Goldiș. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. Pe 29 iunie, Sala Capitol Filarmonica va găzdui un concert de excepție – Vivaldi Rocks! Orchestra Simfonică București, Ambasador Cultural al României, aduce pe scenă o fuziune spectaculoasă între clasic și rock. Imaginați-vă „Anotimpurile” lui Vivaldi mixate cu hituri de la Metallica, Depeche Mode, Queen și AC/DC. Biletele sunt disponibile pe vivaldirocks.ro.