Știrile zilei – 24 aprilie 2024

1. Pe centura Timișoara Nord a început marți, 23 aprilie, montarea de parapet de beton pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga șoferii să respecte semnalizarea rutieră și astfel să fie eliminate punctele periculoase, unde au fost până acum accidente rutiere și unde există în continuare riscuri mari de producere a accidentelor. Amplasarea parapetului începe dinspre comuna Dumbrăvița spre sensul giratoriu cu drumul comunal spre localitatea Covaci și va continua pe toată centura în funcție de mobilizarea antreprenorului contractat pentru această lucrare de siguranță a circulației. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier se va desfășura alternativ, în ambele sensuri, pe banda aferentă sensului deschis circulației, fiind dirijat de piloți de trafic.

2. Teatrul German de Stat Timișoara organizează în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană, un proiect de teatru școlar și pedagogie teatrală în limba germană, la care participă elevi din Croația, Germania și România. Pe o perioadă de cinci zile, în perioada 26-30 aprilie vor avea loc 15 reprezentații de teatru prezentate de 10 trupe de teatre școlare, o reprezentație a echipei artistice a Teatrului German de Stat Timișoara, 11 module pedagogice sub forma de ateliere, susținute de către 11 coordonatori de ateliere.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 24 aprilie. Este vorba despre: str. Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Orșova, Dej, Palmierilor, Ștrandului, Silistra – Zonele 22 și 23, Mehadia, Al. Vaida Voievod si Piața Badea Cârțan. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul zilei de 24.04.2024, unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: Marcaje rutiere: Zona Freidorf, Mehala si Ciarda Roșie. Montare limitatoare de viteză: Str. Palmierilor și  Str. Gheorghe Cotoșman. Ventilatoare la shelter de comunicații: Bd. Liviu Rebreanu – Bd. Constantin Brâncoveanu, Bd. Liviu Rebreanu- Str. Arieș, Str. Ciprian Porumbescu – Str. Gheorghe Doja. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări, cu caracter urgent, acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. Aquatim anunță că joi, între orele 9 – 16, în Moșnița Veche, se va efectua o lucrare de conectare între conducta de apă de pe strada Zmeurului cu cea de pe strada Scorușului. Pentru realizarea acestei lucrări este necesară întreruperea alimentării cu apă pe străzile: Zmeurului, Mărului, Agrișului, Caisului, Teiului, Don Pasquale, Scorușului, Afinului, Fragului și Murului.

6. SCM Timișoara începe mâine seria cu SCMU Craiova din grupa locurilor 11-14. Prima partidă este programată miercuri, 24 aprilie, ora 18:00, în Bănie. Se joacă după sistemul „două din trei”. Al doilea meci va fi luni, 29 aprilie, ora 19:00, la Timișoara, iar un eventual decisiv se va disputa în 2 mai, la Craiova. Disputa de mâine va putea fi urmărită pe canalul YouTube al Federației Române de Baschet.