Știrile zilei – 23 aprilie 2024

1. Medicamentele expirate sau care nu mai sunt folosite vor putea fi predate la spitalele publice sau private, în puncte special amenajate. Ministerul Sănătăţii a publicat recent instrucţiunile privind modalitatea de gestionare a acestor deşeuri periculoase, precum şi procedura de decontare a cheltuielilor suportate de unităţile sanitare în acest proces.

2. Directia Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că se vor executa lucrări de frezare și mai apoi de asfaltare pe Drumul Național 6, între Becicherecu Mic și Biled. Lucrările se vor desfășura pe o distanță de peste 10 kilometri și vor dura aproximativ o lună și jumătate, iar șoferii vor fi direcționați când pe o parte, când pe cealaltă a șoselei. Se va circula alternativ, pe câte un sens de circulație, începând de luni, 22 aprilie.

3. ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, pe portalul instituției, anaf.ro, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative. Ghidul realizat de specialiștii ANAF se adresează tuturor persoanelor fizice care obțin sau intenționează să obțină în 2024 venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, în mod individual sau într-o formă de asociere. Aceste venituri reprezintă venituri impozabile și, potrivit Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activități independente. Plata impozitului se efectuează la bugetul de stat până în 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 23 aprilie. Este vorba despre: Str. Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Orșova, Dej, Palmierilor, Ștrandului, Silistra – Zonele 15, 22 și 23, Mehadia, Al. Vaida Voievod și Piața Badea Cârțan. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul zilei de 23.04.2024, unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara:

Marcaje rutiere:

Zona Freidorf

Zona Tipografilor – Str. București

Zona Ciarda Roșie

Montare limitatoare de viteză:

Str. Dunărea – Str. Măslinului – Pasarela CF

Ventilatoare la shelter de comunicații:

Calea Aradului – Str. Augustin Coman

Calea Alexandru Ioan Cuza – Str. Oituz

Str. Divizia 9 Cavalerie – Str. Aristide Demetriade

În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. De asemenea, în cazul primirii unor avize de lucrări, cu caracter urgent, acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.