Știrile zilei – 22 mai 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 22 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, Martir Ioan Stanciu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop, Zona Metro 2, Nicolae Ivan, Rezistența Bănățeană, Gheorghe Ionescu, Elisabeta Rizea, Franz Ferch, Silistra – Zona 15, Centura, Tristan Tzara, Marcel Iancu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Palmierilor și Piața Badea Cârțan. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 22 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Piața Badea Cârțan, Str. Constantin Brăiloiu și Bd. Eroilor de la Tisa – pistă cicliști. Înlocuire buton de comandă pentru semafor pietonal pe Calea Sever Bocu – Str. Pomiculturii, Calea Sever Bocu – Aleea Lirei, Aleea FC Ripensia – Aleea Studenților – Cămin 19 și Str. Gheorghe Adam – Spitalul Clinic „Victor Babeș”. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Departamentul ID/IFR și Educație digitală, Centrul Multimedia și împreună cu proiectul cultural Spotlight Heritage Timișoara au făcut parte din programul Noaptea Muzeelor 2024. Peste 500 de persoane, 21 tururi ghidate și tot atâtea minți captivate de trecut, istorie și tehnologie au descoperit Muzeul Tehnic UPT la cea de-a XX-a ediție a evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu programul de tururi plin, dar și vizitați de trecătorii curioși, Muzeul Tehnic UPT a prins viață pe timpul nopții și a invitat publicul larg să afle mai multe despre istoria tehnologiei informaționale.

4. Din motive tehnice, lucrările de spălare din Nițchidorf au fost reprogramate pentru 23 mai, când între orele 9-14 se va întrerupe furnizarea apei în localitate. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

5. SCM Politehnica Timișoara și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord la continuarea contractului care expira la finele acestui sezon. Tehnicianul muntenegrean a revenit în alb-violet în 21 februarie. El a condus echipa în opt meciuri din Liga Națională de Handbal, cu un bilanț de trei victorii și cinci înfrângeri. Între cele trei succese se află cele de la Sighișoara și Vaslui, care au contribuit din plin la evitarea ultimelor două locuri din clasament. „Suntem bucuroși că putem continua colaborarea cu Pero pe termen lung și sunt convins că atât echipa de seniori, cât și tinerii pe care încercăm să îi promovăm vor beneficia de experiența sa. Împreună vom lupta să aducem Poli din nou în fruntea handbalului românesc”, a spus Alexandru Vuin, manager SCM Politehnica Timișoara.