Știrile zilei – 21 mai 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 21 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop, Emil Zolla – Victor Hugo, Herculane, Silistra – Zona 15, Centura, Tristan Tzara, Marcel Iancu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Palmierilor și Piața Badea Cârțan. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. Aquatim anunță că miercuri, 22 mai, între orele 08:00-16:00, se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între 09:00-14:00 se va opri apa în Gruni pentru lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a bazinelor de înmagazinare. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile, transmite Aquatim.

3. Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara organizează, în perioada 20-22 mai, cea de-a IX-a ediție a seriilor de ateliere dedicate studenților mediciniști români și străini de la toate formațiunile de studii, evenimente care s-au bucurat de un real interes și implicare din partea acestora de-a lungul anilor. Conținut ateliere: exersarea abilităților de comunicare medicală în limba engleză, fixarea terminologiei de specialitate prin dialogul de anamneză, prezentarea unor cazuri clinice ca exemplu practic de aplicare a competențelor lingvistice și un workshop care se adresează atât studenților străini cât și celor din secțiile cu predare în limba română, ce urmărește perfecționarea abilităților de comunicare în limba engleză și limba română, promovează multiculturalitatea prin dialog intercultural.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 21 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Zona Crișan – Ghirodei, Zona Tipografilor – Str. București și Bd. Eroilor de la Tisa. Buton de comandă pentru semafor pietonal pe Str. Polonă și Calea Șagului. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. UVT a câștigat o medalie de aur la Campionatul Național Universitar de volei pe plajă masculin, rezultat care îi va permite sa participe cu echipa de volei pe plajă masculin la Jocurile Europene Universitare. Studenții din echipa UVT au obținut locurile 1 și 2 (în competiția echipelor masculine) și locurile 7 și 8 (în competiția echipelor feminine). Au participat 18 echipe la fete (11 universități) și 9 echipe la băieți (6 universități). Competiția a fost organizată de Federația Sportului Școlar și Universitar în parteneriat cu UVT, sub egida Federației Române de Volei.

6. SCM Poli dispută miercuri, 22 mai, ultima partidă din actuala ediție a Ligii Naționale de Handbal. Poli va primi vizita echipei Minaur Baia Mare, de la ora 17:30, în încercarea de a evita barajul de menținere. Ca urmare a reprogramării acestei runde, partida se suprapune cu meciul al patrulea din finala Ligii I de fotbal în sală, CFR Timișoara – United Galați. În cazul când CFR câștigă partida a treia (de marți, ora 17:00), și se ajunge la jocul al patrulea, meciul de handbal se va disputa în sala UVT de pe strada Oituz. În situația în care marți câștigă United, finala de fotbal în sală se încheie și jocul poate avea loc în sala Constantin Jude. Partida SCM Poli – Minaur Baia Mare are loc la aceeași oră cu întâlnirea Steaua București – Potaissa Turda. Aceste două înfruntări vor decide cine termină pe locul al zecelea și evită barajul de menținere în Liga Națională.