Știrile zilei – 21 iunie 2024

1. Alpinistul Horia Colibasanu va porni intr-o noua expeditie, pentru a cuceri cel de-al unsprezecelea dintre cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri. Colibasanu va incerca o ascensiune pe Gasherbrum II (8.035 m) din Karakorum, Pakistan. Alpinistul timisorean a urcat anul trecut pe varful Broad Peak, de 8.051 de metri, acesta fiind cel de-al zecelea varf de peste 8.000 de metri pe care l-a atins. De-a lungul carierei, Horia Colibasanu a participat la 24 de expeditii internationale, fiind romanul cu cele mai mari performante in alpinismul de altitudine, cu zece “optmiari” urcati.

2. Elevii intră astăzi în vacanţa de vară. Cei din clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă au încheiat anul şcolar pe 7 iunie, iar cei din clasa a VIII-a pe 14 iunie. Elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi din învăţământul profesional intră în vacanţă pe 28 iunie.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 21 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere- pe timpul nopții pe Calea Torontalului – Calea Aradului; pe timpul zilei în zona Dacia și străzile din proximitate. Indicatoare rutiere – Str. Martir Dumitru Jugănaru – rezervare loc de parcare pentru persoane cu dizabilități. Alimentare cu energie electrică – Calea Circumvalațiunii- Pasaj Jiul- CCTV- camera video  3. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus. 

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 21 iunie. Este vorba despre străzile: Liviu Rebreanu, Glad, Cosminului, Eugen Pop, Dej, Cugir, Ion Românu, Dimitrie Stan, Cezar, Calea Lugojului (carosabil – PROGRAM DE NOAPTE de la ora 19:00), Palmierilor, Protopop George Dragomir, Evlia Celebi și Piața Lipertății. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.