Știrile zilei – 20 mai 2024

1. La solicitarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei a aprobat închiderea parcării publice de pe strada Ștrandului, în perioada 20-22 mai, în vederea organizării Rugii Cartierului Pădurea Verde. De asemenea, la solicitarea Societății Drumuri Municipale, strada Palmierilor va fi închisă circulației rutiere, în vederea realizării unor lucrări de mentenanță, în perioada 21 mai-04 iunie , în intervalul orar 08:30-18:00.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 20 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop, Victor Babeș, Ciprian Porumbescu, Silistra – Zona 15, Aurel Pop, Henriette Delavrancea – Gibony, Palmierilor  și Piața Badea Cârțan. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 20 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Zona Crișan – Ghirodei, Zona Tipografilor – Str. București și Calea Sever Bocu – Str. Ion Ionescu de la Brad. Buton de comandă pentru semafor pietonal pe Str. Polonă. Verificare panouri VMS cu mesaje variabile pe Calea Aradului – portal. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un concert simfonic, sub bagheta maestrului Sebastian Felea, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”. Concertul simfonic va avea loc în Sala „Capitol”, marți, 21 mai, de la ora 19:00.