Știrile zilei – 20 iunie 2024

1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au identificat, în aceste zile, două persoane care au abandonat, pe timp de noapte, mai mulți saci cu moloz și alte resturi din construcții provenite de la amenajările interioare efectuate la un imobil de pe Strada Preyer. Cei în cauză au fost identificați, fiind sancționați cu câte 30.000 de lei fiecare, cu măsura complementară de a ridica deșeurile depozitate la intersecția Străzilor Mangalia cu Platanilor. O a treia persoană care a abandonat deșeuri, tot pe timp de noapte, la intersecția Străzilor Grofșoreanu cu Romulus, a fost identificată de polițiștii locali și sancționată cu 30.000 de lei. O altă persoană care a fost depistată abandonând resturi la o rampă de sub podul din Calea Șagului a fost sancționată cu 1000 de lei.  Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare.

2. Pentru tinerii absolvenți ai studiilor de licență care doresc să-și aprofundeze cunoștințele, să-și dezvolte capacitățile de cercetare științifică sau să urmeze un program de doctorat, Universitatea Politehnica Timișoara oferă o gamă largă și diversificată de programe de masterat. Iar cum UPT are, probabil, cea mai bună relație de colaborare cu mediul economic, oferta de programe de masterat a fost elaborată prin consultare cu reprezentanții marilor companii din regiune, prezenți și în Comitetul Director al universității, astfel încât să corespundă cerințelor de pe piața muncii. În condițiile în care apar tot mai multe tehnologii noi, iar societatea este din ce în ce mai tehnologizată, Politehnica ține pasul și oferă o serie de masterate noi, solicitate de piața muncii. Lista completă a tuturor celor 70 de programe de master oferite de cele 10 facultăți de la UPT este disponibilă pe site-ul dedicat admiterii: admitere.upt.ro.

3. Aquatim anunță că vineri, 21 iunie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în cartierul Aeroport pentru executarea unei conectări de conducte la intersecția străzii Aeroport cu Intrarea Eugen T. Marinescu. Tot pe 21 iunie, între orele 9-15, se va opri alimentarea cu apă în Moșnița Nouă, pe străzile Ogorului, Porumbului, Orzului, Cosânzeana, Sânziana, Grâului și Secarei, pentru executarea unei conectări de conducte pe strada Ogorului.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 20 iunie. Este vorba despre străzile: Intrarea Vântului, Glad, Cosminului, Eugen Pop, Ion Românu, Dimitrie Stan, Cezar, Albinelor, Calea Lugojului, Palmierilor, Protopop George Dragomir, Evlia Celebi și Piata Libertății. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 20 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere- pe timpul nopții pe Calea Torontalului – Str. Călan; pe timpul zilei în zona Dacia și pe Str. Rusu Șirianu. Montare cabluri de semnalizare pe Bd. Vasile Pârvan- Universitatea de Vest- TP semaforizată; Str. Cluj- Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”- TP semaforizată. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.