Știrile zilei – 19 iunie 2024

1. Pe parcursul trimestrului al doilea din acest an, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș au desfășurat, la nivelul județului Timiș, o serie de activități de conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de alcool și droguri la volan, la care au participat peste 200 de șoferi. Activitățile au fost derulate în cadrul proiectului național ”Drive Clean”, șoferii primind informații despre riscurile consumului de substanțe psihoactive  asupra participanților la trafic, precum și despre reglementările legale privind circulația pe drumurile publice. Reamintim că alcoolul și drogurile acționează asupra sistemului nervos central cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, și afectează funcția vizuală și de percepție, ceea ce generează o conduită necorespunzătoare în conducerea autovehiculelor.

2. Aquatim anunță că joi, 20 iunie, între orele 9-18, se va executa o conectare de conducte pe strada Avram Imbroane, în dreptul sediului RETIM, iar în același timp o altă intervenție va avea loc la intersecția străzilor Aristide Demetriade și Divizia 9 Cavalerie. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei la RETIM, în timp ce la companiile Continental, TRW și Linde Gaz presiunea va fi scăzută. Tot în 20 iunie, în intervalul orar 10-12, se va opri furnizarea apei în Căpăt pentru lucrări de mentenanță la forajul din localitate.

3. Violonistul Ara Malikian concertează la Timișoara. S-au pus în vânzare biletele. Artistul va fi acompaniat de Orchestra Lira a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, dirijată de Radu Popa. Acesta va concerta în 30 iulie, de la ora 20:00, în Parcul Rozelor din Timișoara. Concertul este inclus în cadrul turneului mondial din acest an.

4. Nouă rugbiști de la SCM USV Timișoara au fost chemați sub tricolor pentru stagiul din această vară. Stejarii se vor reuni vineri, la Paris. Staff-ul naționalei a selecționat 33 de jucători, printre care nouă de la SCM USV Timișoara. Față de convocările de la început de an, pentru Rugby Europe Championship, noutatea din echipa SCM USV este Corrado Ștețco. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a marcat cinci eseuri în campionatul 2024 și a avut o contribuție importantă la actuala clasare a leilor, pe locul întâi în Liga de Rugby. România va face un meci de antrenament cu Franța, care va avea loc în 22 iunie. Naționala va rămâne în Hexagon până pe 30 iunie când va pleca spre Statele Unite ale Americii. Peste ocean, tricolorii vor întâlni Statele Unite ale Americii (la 5 iulie, la Chicago) și Canada (12 iulie, la Ottawa). 

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 19 iunie. Este vorba despre străzile: Intrarea Vântului, Glad, Cosminului, Eugen Pop, Ion Românu, Dimitrie Stan, Cezar, Cugir, Albinelor, Calea Lugojului, Palmierilor, Protopop George Dragomir, Evlia Celebi și Piata Libertății. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 19 iunie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere – pe timpul nopții pe Calea Torontalului – Str. Miresei; pe timpul zilei pe Str. Martir Ioan Stanciu și zona Dacia. Înlocuire buton de comandă pentru semafor pietonal Str. Simion Bărnuțiu – Str. Samuil Micu. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.