Știrile zilei – 17 mai 2024

1. Spitalul OncoHelp din Timişoara a fost dotat cu un RMN de ultimă generaţie ce va fi folosit în mod gratuit pentru diagnosticarea pacienţilor oncologici. Un diagnostic precoce oferă pacienților șansa de a începe tratamentul în stadiile incipiente ale bolii, când opțiunile terapeutice sunt mai variate și mai eficiente. RMN-ul de 1,5 Tesla, dotat cu tehnologie avansată, permite obținerea de imagini clare și detaliate pentru o perspectivă mai profundă asupra structurilor anatomice și eventualelor modificări patologice.

2. Comitetul Permanent pentru Sănătate Publică din cadrul Societății Studenților în Medicină din Timișoara, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al Județului Timiș, vă invită să participați la un eveniment ce vizează creșterea gradului de siguranță rutieră prin educație și prevenție. Proiectul „Road Safety” va avea loc duminică, 19.05.2024, în Piața Libertății, de la ora 12:00 și va include o simulare a unui accident rutier. Acest proiect își propune să sensibilizeze publicul cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și să promoveze cunoștințele de prim ajutor ca intervenție vitală în caz de urgență. În cadrul evenimentului, pe lângă simularea unui accident rutier, va fi organizat un atelier de prim ajutor. Studenți voluntari, instruiți în tehnici de prim ajutor, vor fi prezenți pentru a împărtăși cunoștințele lor și pentru a demonstra manevre esențiale care pot salva vieți. Evenimentul „Road Safety” este deschis publicului larg și se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

3. La solicitarea ACS Women in Motorsport, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei a aprobat rezervarea parcării Iancu Huniade (Parcarea Modex) de ieri, ora 22:00, până în această seară, ora 21:00, în vederea desfășurării Etapei I a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2024 Timișoara. În Piața Iancu Huniade se va organiza ceremonia festivă de start, în timp ce competiția propriu-zisă va avea loc sâmbătă, 18 mai, pe un traseu special amenajat la Shopping City, unde vor avea parte de probe de viteză și agilitate care le vor pune la încercare abilitățile la volan. De asemenea, duminică, de la ora 16:00,  va avea loc Parada „The Distinguished Gentleman’s Ride“, la care vor participa aproximativ 50 de motocicliști. Participanții vor pleca din incinta FABER pe mai multe străzi din oraș.

4. Programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, al CFR Călători, va începe în noaptea de 14 spre 15 iunie şi va fi operaţional până în 8 septembrie. Turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura, zilnic, legături directe din toată ţara, cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 17 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop , Eneas – Gh. Ranetti, Calea Șagului, Silistra – Zona 15, Centura, Tristan Tzara, Marcel Iancu, Sf. Apostoli Petru și Pavel, Palmierilor și Piața Badea Cârțan  În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 17 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Zona Tipografilor-Str. București, Zona Crișan-Ghirodei, Calea Sever Bocu-Str. Ion Ionescu de la Brad, Calea Sever Bocu-Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Buton de comandă pentru pietoni-înlocuire pe Str. Polonă. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.