Știrile zilei – 15 mai 2024

1. Primăria organizează, în perioada 20 – 27 mai, a doua campanie de dezinsecție pentru eliminarea țânțarilor. Acțiunea include intervenții aeriene și terestre. Operațiunile terestre vor avea loc între orele 21-06, iar cele aeriene se vor desfășura de la răsărit până la ora 10 și seara, de la ora 16 până la apus, în măsura în care vremea permite desfășurarea operațiunilor în siguranță.

2. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a realizat graficul pentru validarea fișelor de înscriere la concursul național de ocupare a posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar. Validarea se va face doar de către absolvenții promoțiilor anterioare anului 2024, fie personal (pe baza cărții de identitate), fie prin împuternicire (cu procură notarială), în perioada 20 – 22 mai, conform graficului afișat pe site-ul Inspectoratului. Absolvenții promoției 2024, inclusiv absolvenţii 2024 ai programelor de pregătire psihopedagogică, vor valida fişele de înscriere la concurs în perioada 8-11 iulie. Tot atunci, vor completa dosarul de înscriere cu adeverințele eliberate de instituțiile absolvite, cuprinzând rezultatele finale la examene.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 15 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Zona Tipografilor – Str. București, Zona Crișan – Ghirodei și Calea Sever Bocu – Str. Ion Ionescu de la Brad. Indicatoare rutiere pe Str. Theodor Pallady și Str. Brândușei. Reparații la instalația de semaforizare pe Str. 1 Decembrie 1918 – Aleea F.C. Ripensia. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 15 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop, Eneas – Ghe. Ranetti, Eroilor de la Tisa, Silistra – Zona 15 , Palmierilor și Piața Badea Cârțan. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. Seria filmelor intitulate generic Portret vertical – arhitecți în memoria orașului își continuă parcursul la Cinema Timiș. Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș vă invită la Cinema Timiș joi, 16 mai, de la ora 18:00, să vizionați filmul ”Blogul lui Radu. Jurnalul unui urbanist timișorean”. În al treilea episod din seria Portret Vertical la Cinema Timiș, vorbim despre arhitectul Radu Radoslav, o personalitate binecunoscută și apreciată în Timișoara. Profesor boem cu suflet de student, pledând pentru munca de echipă, mereu în căutarea sensului, fie în teatru, film sau arhitectură, el este și un vizionar al forului public, al integrării orașului în viața oamenilor, oraș ce trebuie croit pe măsura locuitorilor săi. Deviza sa: „Omul este mai important decât clădirea iar comunitatea mai importantă decât orașul”, a devenit în timp vocația unei vieți și, totodată, tema centrală a episodului care îi e dedicat din seria Portret Vertical.