Știrile zilei – 14 mai 2024

1. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș organizează, azi, Bursa Locurilor de Muncă. Evenimentul are loc, între orele 8 și 16, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Firme din diverse domenii își prezintă ofertele, iar doritoii își pot depune CV-urile sau pot susține interviuri de angajare în timp real.

2. Universitatea de Vest din Timişoara a fost inclusă între primele 1.500 de universități din lume dintr-un total de peste 20.000, în clasamentul întocmit de Centrul pentru Clasamentul Universităților Mondiale. UVT ocupă poziția 1.442 la nivel internațional, iar la nivel național se situează pe locul al cincilea, în condițiile în care doar opt universități din România au fost incluse în top. Clasamentul ține cont doar de indicatorii de performanţă – respectiv calitatea educaţiei, inserţia profesională a absolvenţilor, calitatea personalului academic şi performanţa cercetării, fără a se baza pe informaţii raportate de universităţi. Centrul pentru Clasamentul Universităților Mondiale este o organizaţie, localizată în Emiratele Arabe Unite, care oferă perspective strategice şi servicii de consultanţă guvernelor şi universităţilor pentru îmbunătăţirea rezultatelor educaţionale şi de cercetare.

3. Filmul „Clara”, al regizorului Sabin Dorohoi, a câștigat la Hollywood – Los Angeles, premiul Legături între granițe, în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European din Los Angeles și a fost oferit de Organizația Cinema Fără Frontiere, scrie reper24.ro. „Clara” este singurul film realizat la Reșița și unul din puținele filmate în Banat, care este în același timp o coproducție internațională România – Germania și obține rezultate notabile la competiții internaționale. Rolul Clarei este jucat de Olga Török, actriță a teatrului German de Stat din Timișoara și cea mai pare parte a actorilor sunt din Banat (Timișoara, Reșița și Lugoj), dar și din Cluj sau Germania.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 14 mai. Este vorba despre străzile: Răsăritului, Intrarea Vântului, C-tin Brăiloiu, Cosminului, Intrarea Munților, Eugen Pop, Eneas-Ghe. Ranetti, Eroilor de la Tisa, Silistra – Zona 15, Palmierilor si Piața Badea Cârțan.  În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 14 mai unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere în Zona Tipografilor-Str. București, Calea Sever Bocu-Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Calea Sever Bocu-Str. Ion Ionescu de la Brad. Reparații la instalația de semaforizare: Str. 1 Decembrie 1918-Aleea F.C. Ripensia. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.