Știrile zilei – 11 aprilie 2024

1. La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Acțiunea este organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Regional de Afaceri, între orele 08:00 – 16:00, în 14 mai. Pentru a se putea înregistra şi pentru a rezerva standuri destinate recrutării, angajatorii sunt rugaţi să transmită la AJOFM Timiş oferta de locuri de muncă vacante până ȋn 08 mai. Participarea nu presupune nici un fel de cheltuieli din partea agentului economic.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul zilei de 11  aprilie, unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere pe Bd. Vasile Pârvan, montare limitatoare de viteză pe Calea Urseni, linie comunicații de rezervă pe Bd. General Ion Dragalina, Bd. Regele Mihai I – Piața Regina Maria, Spl. Nicolae Titulescu. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.

3. Lucrările de reabilitare de la Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva” au ajuns la 50%, anunță reprezentanții municipalității. Șantierul a început în toamna anului 2022 și, potrivit contractului, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în termen de 12 luni. Valoarea totală a proiectului este de 8,2 milioane de de lei, TVA inclus. Proiectul de reabilitare termică a fațadelor și a acoperișului va genera economii operaționale considerabile, mai estimează primăria.

4. Spectacolul Oameni. De vânzare, scris și regizat de Carmen Lidia Vidu, o producție a Teatrului German de Stat, a fost inclus în programul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, parte din Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea. Anul acesta programul festivalului se va desfășura în perioada 1-9 iunie și va avea trei mari secțiuni: secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, secțiunea Off-concurs și secțiunea Outdoor, care cuprind spectacole valoroase, invitate atât de la teatre importante din România, cât și din străinătate. Reprezentând a doua colaborare a regizoarei Carmen Lidia Vidu cu TGST,  spectacolul Oameni. De vânzare este un proiect de teatru documentar, care, asemenea Jurnal de România. Timișoara, reunește filmul, teatrul și fotografia.

5. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara găzduiește, în 10-11 aprilie, cea de-a 33-a ediție a conferinței internaționale „Instalațiile pentru construcții și confortul ambiental”, eveniment organizat de Asociația Inginerilor de Instalții din România, filiala Banat-Timișoara, în colaborare cu Facultatea de Construcții a UPT. În acest sens, specialiști în instalații din toată țara s-au reunit la Timișoara pentru a dezbate ultimele noutăți în domeniul instalațiilor în construcții, cu accent pe adaptarea acestora la pactul european Green Deal. Conferința a reunit cadre didactice, studenți, cercetători, specialiști în domeniul instalațiilor din țară, precum și din Ungaria și Serbia. Toate lucrările prezentate în cadrul conferinței au fost reunite într-un volum.

6. Primăvara a venit în grădina Institutului Francez din Timișoara și, odată cu ea, vin și proiecțiile de film în aer liber! În apropierea Jocurilor Olimpice de la Paris, iubitorii de film și sport se vor putea bucura de patru filme pe tema  mișcării. Fie că este vorba de dans, de ciclism, de polo pe apă sau de schi, cinematografia franceză ne va oferi o panoramă de filme și de… emoții. Pentru ca serile să fie mai bogate, fiecare proiecție va fi urmată de o discuție cu un invitat special. Intrarea este gratuită. Detalii despre program pot fi găsite pe site-ul Institutului.

7. Meciul al doilea al seriei SCM Timișoara – CSM Petrolul Ploiești se joacă joi, 11 aprilie, în sala Constantin Jude. Partida se va disputa de la ora 19:00 și vine la două zile după prima, jucată la Arad. Marți, Timișoara a învins cu 72-65 și a făcut 1-0 în seria „cel mai bun din cinci meciuri”. Alb-violeții și-au securizat victoria în ultimul sfert, la capătul unui meci echilibrat. 

8. Luni, la DRDP Timișoara, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului “Amenajare intersecție DN 59A km 27 cu DN 59B km 0 în Cărpiniș”. Până la termenul limită au depus oferte două asocieri de firme. Valoarea contractului este de aproape 6 milioane de lei fără TVA. Perioada de proiectare și execuție este de 9 luni (3 proiectare și 6 execuție). Comisia de evaluare va analiza ofertele în conformitate cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice și va desemna ofertantul câștigător care va executa lucrările în cadrul obiectivului în cauză. DN 59A Timișoara – Jimbolia se intersectează în localitatea Cărpiniș cu DN 59B, spre Deta, și cu DJ 693 spre Iecea Mică. Realizarea unui sens giratoriu în această intersecție va duce la fluidizarea traficului și la scăderea riscului producerii de accidente.

9. Aquatim anunță că joi, între orele 8-18, la intersectia străzilor Torac și Câmpului  se va executa o conectare de conducte. Pe durata lucrărilor este posibil ca presiunea să fie mai scăzută în partea de sud a orașului. De asemenea, vineri, între aceleași ore, la intersecția străzilor Popa Șapcă și Constantin Brâncuși  se va executa scoaterea din uz a conductei vechi de alimentare cu apă. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Constantin Brâncuși și Popa Șapcă, pe porțiunea dintre străzile  Vasile Lucaci și Martir Sebastian Iordan.

10. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 11 aprilie. Este vorba de străzile: 

B-dul Vasile Pârvan – Săpătură și montat bordură trotuar.

Zona Martir Ioan Stanciu – Montare pavaj și bordură carosabil.

C-tin Brăiloiu – Montat bordură carosabil și pregătire fundație trotuar.

Orșova – Ridicare la cotă cămin carosabil.

Dej – Desfacere și montare bordură trotuar și carosabil.

Mehadia – Montare bordură trotuar.

Al. Vaida Voievod –  Montare bordură carosabil și bordură rigolă.

Silistra – Zona 15 – Săpătură carosabil.

Silistra – Zona 23 – Montare bordură rigolă și bordură carosabil.

Silistra – Zona 22 –  Montat bordură carosabil și bordură rigolă.

Piața Badea Cârțan Săpătură fundație trotuar. Montat bordură carosabil. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.