Știrile zilei – 10 iulie 2024

1. La Timișoara va funcționa un Compartiment de Alergologie și Imunologie Clinică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu”. Având în vedere că Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” este unul dintre cele cinci centre de pregătire în alergologie la nivel naţional, cadrele medicale universitare ale compartimentului vor asigura atât servicile medicale pentru pacienţii alergici, cât și pregătirea viitoarelor generaţii de medici specialişti în domeniul Alergologiei şi Imunologiei Clinice. Compartimentul dedicat pacienţilor cu afecțiuni alergice va funcționa în regim de spitalizare de zi și va avea șase paturi. Scopul principal al creării acestei structuri este de a asigura servicii medicale de înaltă performanţă pacienţilor cu boli alergice complexe și cu risc de șoc anafilactic. Existenţa acestui compartiment clinic este o necesitate pentru zona de vest a României, având in vedere incidenţa în creştere și severitatea bolilor alergice, care au devenit o problemă majoră de sănătate la nivel mondial. Primul salon al compartimentului a fost dotat integral cu echipamente de ultimă generaţie de Clubul Rotary Timişoara, transmit reprezentanții UMFT.

2. Joi, 11 iulie, între orele 9-15, presiunea va fi redusă în Cerna, Iosif și Jebel pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

3. Launmomentdat în parc revine anul acesta într-un format mai restrâns. Între 12 și 14 iulie sunteți așteptați în Parcul Regina Maria cu muzică dub, la singura scenă din festival – Scena Safari. Poți descoperi, de asemenea, o gamă variată de produse locale, de la accesorii și ceramică la obiecte croșetate. Fiecare piesă spune o poveste și aduce un strop de creativitate în viața ta. Va fi și târg de viniluri, așa că dacă sunetul analogic este pasiunea ta, vei putea găsi ceva care să-ți gâdile urechea într-un mod plăcut.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 10 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Calea Lugojului, Albinelor, Evlia Celebi, Liviu Rebreanu și Calea Ghirodei, intersecție cu Str. Cometei. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 10 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Bd. Liviu Rebreanu; marcaje rutiere de separare a sensurilor de circulație – pe timp de noapte pe Calea Șagului – între Str. Ovidiu Cotruș și Auchan; marcaje rutiere de traversare pentru pietoni în Zona Soarelui și lucrări de semaforizare pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.