Știrile zilei – 1 iulie 2024

1. Vara aduce în fiecare an, la Timișoara, Festivalul Inimilor, un eveniment care sărbătorește cultura fiecărei țări participante prin dans și muzică. La solicitarea Casei de Cultură, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei, a decis, pentru buna desfășurare a festivalului, închiderea circulației rutiere pe mai multe străzi din zona Parcului Rozelor, în perioada 01 iulie (ora 22:00) – 08 iulie (ora 12:00), după cum urmează: strada Academician Alexandru Borza; strada Gheorghe Andrașiu, tronsonul cuprins între  C. D. Loga și Academician Alexandru Borza; Silviu Bejan, tronsonul cuprins între C. D. Loga și Academician Alexandru Borza; strada Patriarh Miron Cristea, tronsonul cuprins între C. D. Loga și Academician Alexandru Borza. De asemenea, în data de 04 iulie, în intervalul 18:00 – 19:00,  va avea loc parada portului popular pe traseul: C. D. Loga – Silviu Bejan – Academician Alexandru Borza.

2. Senatul Universității Politehnica Timișoara s-a reunit în ședință festivă pentru a acorda cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi o instituție de învățământ, titlul de Doctor Honoris Causa. Titlul a fost acordat unei personalități marcante din domeniile teoriei mecanismelor și roboticii, unui nume de rezonanță în cercetare la nivel global. Este vorba despre prof.dr.ing. Marco CRoma Tor Vergataeccarelli, director al Laboratorului de Robotică și Mecatronică de la Universitatea din , ca simbol al recunoașterii valorii profesionale și academice, și, de asemenea, pentru manifestarea constantă și semnificativă a prieteniei și sprijinului pentru UPT și România.

3. S.C. PIEȚE S.A. vine în sprijinul producătorilor locali de pepeni verzi și galbeni prin organizarea evenimentului denumit “FESTIVALUL PEPENILOR’”. În Timișoara vor fi 25 de amplasamente destinate acestui eveniment care se va desfășura în lunile Iulie și August. Producătorii care doresc să ofere timișorenilor pepeni verzi și galbeni vor depune în perioada 01 – 03 iulie, ora 12:00, dosarele de solicitare la sediul Societății PIEȚE S.A. Timișoara. Aceste dosare vor fi analizate de  Comisia de Atribuire a locurilor, iar repartiția se va face în baza punctelor stabilite prin Regulamentul de Organizare și Funcționare. 

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 1 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Eugen Pop, Circumvalațiunii, Cezar, Calea Lugojului, Albinelor, Ștrandului, Palmierilor, Protopop George Dragomir și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 1 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere – pe timpul nopții pe Calea Aradului – drum de legatură dintre Calea Aradului și Calea  Torontalului; marcaje și indicatoare rutiere pe Str. Iosif Vulcan; buton de comandă pentru semafor pe Str. Gheorge Lazăr și Str. Nikolaus Berwanger. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.