1. Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale din România și devine noul președinte al țării. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că au fost centralizate toate procesele verbale de la cele peste 20.000 de secţii de votare din ţară şi străinătate, iar rezultatele arată că Nicuşor Dan a obţinut 53,60%, iar George Simion – 46,40%. Liderul AUR George Simion și-a recunoscut înfrângerea, el declarând, la plecarea din Parlament, că acest război abia începe. Simion a transmis şi un mesaj video în care îl felicită pe Nicuşor Dan pentru victorie şi în care afirmă că a fost voinţa poporului român, dar şi că au fost singuri împotriva tuturor.
2. Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica și firma CJT, SC SERVICE CONS PREST SRL, pun bazele Asociației Club Sportiv Știința Poli Timișoara. Aceasta va fi „o structură comună dedicată susținerii actualei echipe reprezentative de fotbal a orașului în competițiile naționale”. Echipa activează în momentul de față în Liga a III-a și se luptă la promovare. Noua Asociație va permite atragerea legală de fonduri publice nerambursabile pentru susținerea clubului atât la nivel de seniori, cât și pentru dezvoltarea sectorului juvenil. Clubul de fotbal va cesiona noii entități drepturile sportive, într-un pas esențial pentru reorganizarea funcțională și financiară a activității. În prezent, clubul activează sub forma unei societăți pe acțiuni – structură care, conform legislației, limitează implicarea administrației publice în finanțare. Înființarea Asociației deschide astfel o nouă etapă de sprijin instituțional și financiar a fotbalului timișorean.
3. Peste 50.000 de persoane au fost angajate prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă în primele 4 luni ale anului. Cei mai multi sunt bărbați, au peste 45 de ani, provin din mediul rural și au studii liceale. Numărul total de șomeri la finele lunii aprilie depășea 260.000 de persoane, mai mic cu 2.000 față de cel înregistrat în lună anterioară, conform ANOFM.
4. 2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” pentru a marca 150 de ani de la nașterea marelui sculptor român. Proiectul legislativ adoptat de Senat prevede că principalele instituții ale statului și autoritățile locale pot organiza sau sprijini logistic manifestări culturale, artistice sau educaționale. De asemenea, 2026 va fi și „Anul Nadia Comăneci”, întrucât se vor împlini 50 de ani de la momentul istoric în care sportiva română a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Ambele propuneri legislative vor fi trimise Camerei Deputaților pentru vot decizional.