Zilele Culturale ale Germanilor din Banat și Târgul firmelor germane ”Made in Banat”

Cea de-a 14-a ediție a “Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat“ se desfășoară în Timișoara, sâmbătă și duminică (15-16 iunie 2019), sub motto-ul „Tradiție si modernitate – Germanii din Banat și Centenarul României“. Deschiderea festivă va avea loc în sala Operei Naționale din Timișoara, sâmbătă, de la ora 11.

La acest eveniment sunt așteptate numeroase personalități din străinătate și din țară. Participă grupuri culturale din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și din Germania.

Organizatorii evenimentului sunt Forumul Democrat al Germanilor din Banat și Forumul German al Tineretului Bănățean.

Totodată, sâmbătă și duminică, în cadrul Zilelor Culturii și Economiei Germane în Banat (28 mai – 23 iunie 2019), are loc în Piața Libertății din Timișoara și Târgul firmelor germane ”Made in Banat”.

Ascensiuni cu balonul cu aer cald, demonstrații ale meșteșugarilor călători, inaugurarea unui copac al breslelor, concerte și expoziții fac parte din programul celor două zile de sărbătoare. De asemenea, publicul va avea ocazia să vorbească cu reprezentanţii companiilor şi organizaţiilor despre oferte de locuri de muncă sau oportunităţi de formare.

Evenimentul se află la a doua ediție și este organizat de Consulatul Republicii Federale Germania la Timișoara.