Polițiștii locali verifică terenurile care n-au fost curățate de ambrozie, faptă prevăzută și sancționată de Legea 62/2018, care se referă la combaterea acestei buruieni. Ca urmare a colaborării dintre Poliția Locală și Primăria Timișoara, aceasta din urmă a aplicat 326 de somații proprietarilor de terenuri neîntreținute, cu potențial de dezvoltare a acestei plante.

Din 1 iulie au urmat verificările privind măsurile luate de proprietari în urma somațiilor, fiind verificate 25 de terenuri și 8 organizări de șantiere. Aici s-a constatat că 11 dintre acestea nu au luat măsura distrugerii ambroziei, fiind aplicate sancțiuni cu avertisment, așa cum prevede legea, în cazul a 6 terenuri și 5 șantiere, iar în cazul în care nici după aceste măsuri nu se vor cosi locațiile, urmează sancțiuni contravenționale, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Pe lângă aceste verificări, polițiștii locali au mai luat măsuri și în cazul terenurilor neîntreținute, necosite și neigienizate din Timișoara, fiind aplicate, în intervalul mai – iulie, 22 de sancțiuni în valoare de 48.500 lei, conform HCL 371/2002.

Foto: Poliția Locală Timișoara