UVT oferă acces gratuit la instrumentele Office pentru toți studenții și angajații săi

Universitatea de Vest din Timișoara le facilitează accesul studenților și angajaților la unul dintre cele mai utilizate instrumente software, suita Office 365 ProPlus. Ca urmare a negocierilor purtate cu Microsoft, UVT reușește să ofere licențe gratuite de Office 365 ProPlus tuturor angajaților și studenților săi. Dacă ar fi cuantificat acest avantaj, se poate spune că studenții beneficiază de produse de aproximativ 100 euro pe an din partea Universităţii, transmit reprezentanții UVT.

Licențele pot fi instalate pe un număr de cinci dispozitive simultan pentru fiecare student în parte.  Prin facilitatea oferită, Universitatea sprijină inclusiv demersul etic de utilizare a software-urilor pentru care există licențe legale, descurajând astfel pirateria.

Accesul la software se face la link-ul http://portal.office.com/, utilizând adresa de email instituțională de care fiecare student dispune. În prezent, la Universitatea de Vest din Timișoara învață aproximativ 15.000 de studenți, mai transmit reprezentanții instituției de învățământ superior.