Chiar în prima săptămână a noului an universitar 2021-2022, UVT lansează, în premieră națională pentru rețeaua universitară românească, aplicația Moodle personalizată „eLearning UVT” pentru mobile configurate cu Android sau iOS, un instrument de facilitare  pentru activitățile de învățământ online, organizate de către Universitatea de Vest din Timișoara.

Aplicația permite accesul de pe dispozitive mobile la platforma oficială de educație online pentru predare-învățare-evaluare a Universității de Vest din Timișoara, care vine în sprijinul studenţilor actuali, dar și a cadrelor universitare, ca o interfaţă de comunicare între aceștia,  un instrument suplimentar în tehnologia e-learning utilizată deja în universitate.

Aplicația se găsește în magazinele online GooglePlay și AppStore, destinate utilizatorilor de mobile cu sisteme Android sau iOS, sub denumirea generică „eLearning UVT” și descrierea „Aplicație Oficială a Universității de Vest din Timișoara”. Autentificarea în cadrul platformei se realizează prin utilizarea credențialelor contului instituțional de e-mail pe care îl deține fiecare student sau cadru universitar din UVT.