UPT: Profesorul Radu Băncilă, membru de onoare ASTR

O nouă recunoaștere a meritelor profesionale pentru un profesor al Universității Politehnica Timișoara! În cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la București, la sediul Acadmiei de Științe Tehnice din România, profesorului emerit Radu Bănculă, de la Facultatea de Construcții a UPT, i s-a decernat diploma de Membru de Onoare ASTR, în semn de recunoaștere a remarcabilei activități în domeniul științei și tehnicii.

Prof. em. dr. ing. Radu Băncilă este absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Construcții, promoția 1967, în anul 1981 devine doctor inginer și profesor universitar din 1992 în cadrul Facultății de Construcții, Departamentul CMMC. În 1997 devine conducător de doctorat, iar în 2012 primește titlul de profesor emerit al Universității Politehnica Timișoara.

Este membru sau membru fondator într-o serie de asociații internaționale de calibru în domeniul construcțiilor, are 110 lucrări științifice publicate în reviste internaționale de prestigiu, 10 cărți de specialitate publicate, 4 în limba engleză și 2 în limba germană.

Foto: UPT