Un nou laborator inaugurat la UPT

Firma Everseen, creată în urmă cu 6-7 ani cu angajați în mare măsură dintre absolvenții Universității Politehnica Timișoara (UPT), care se ocupă în prezent cu activitatea de cercetare în domeniul interpretării de imagini, a finanțat reamenajarea completă și dotarea unui laborator de machine learning și inteligență artificială din cadrul UPT cu o rețea de calculatoare performante și un server, dotate cu plăci grafice performante. Valoarea investiției a fost de 35.000 de euro.

Noul laborator va fi folosit de studenții de la specializarea de Calculatoare și Tehnologia Informației (atât secția în limba română, cât și cea în limba engleză) și este deosebit de util, în special în perspectiva noul noului masterat în domeniul Machine Learning, care va demara din toamna acestui an la UPT.

La inaugurarea noului laborator au participat și 21 de elevi de la liceele care au secții cu profil de informatică din Timișoara, selectați din peste 60 care și-au manifestat interesul pentru cursul de machine learning și inteligență artificială organizat cu această ocazie. Elevii au putut vedea cu această ocazie cum funcționează Universitatea Politehnica Timișoara, care e legătura cu mediul economic și, implicit, cu piața muncii.

Foto: UPT