Timp de o lună, din 27 septembrie până în 27 octombrie 2020, s-a alergat la a treia ediție UVT Liberty Marathon. A fost un manifest al alegerilor care ne redau libertatea, reprezentative unui stil de viață sănătos. Evenimentul s-a adresat unei audiențe extinse, cuprinzând atât alergători începători, cu vârste diferite, cât și alergători experimentați. De la 2 la 42 de kilometri, fiecare alergător a avut posibilitatea de a alege provocarea potrivită pentru el.

Ediția 2020 a adus ca noutate livrarea kiturilor de participare printr-un serviciu ecologic, în ambalaje reciclabile R-CREATE. UVT Liberty Marathon militează pentru un aer mai curat pentru toți alergătorii care aleg mișcarea și susține proiectele care încurajează dezvoltarea durabilă și comportamentele verzi.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marien Pirtea, transmite publicului timișorean și național, suporter al sportului liber: „UVT Liberty Marathon este o experiență construită cu energie, efort și multă motivație, într-o comunitate în care fiecare își pune amprenta. Împreună, reușim să ducem ideea de libertate verde mai departe”.