TIMOTION 2019: Timișoara se miscă din nou duminică

Duminică, 14 aprilie, timișorenii sunt invitați la una dintre cele mai mari sărbători ale comunității, unde îi așteaptă activități atractive pentru întreaga familie. Cea de-a cincea ediție Timotion promite multă distracție în cadrul unui program care include joacă plină de creație, pictură pe ceramică, un cor ad-hoc, jocuri sportive și testări de echipamente.

Anul acesta se vor reuni la start aproape 6000 de alergători. Motorul competiției, însă, este strâns legat de comunitate, taxele plătite de alergători fiind direcționate către 20 de proiecte caritabile care își propun să schimbe în bine comunitatea locală.

Amatorii de competiții sportive pot urmări cursele de alergare și îi pot susține pe participanți, pe traseu, organizatorii anunțând și un concurs pentru cea mai apreciată galerie, care va fi premiată. Detaliile și regulamentul concursului se găsesc pe pagina www.timotion.ro.

Înainte de festivitatea de premiere, la ora 13, în Piața Libertății, toată lumea e invitată să se alăture unui cor ad-hoc de cel puțin o mie de voci pentru a cânta piesa “Lean on me” (Bill Withers). Momentul muzical inedit pregătit de Asociația Culturală TGP și dirijat de Dominic Fritz are o mare încărcătură emoțională și îi va face să vibreze chiar și pe cei mai puțin sensibili la ritmurile soul.

Tot în Piața Libertății vor putea fi testate echipamente sportive și vor fi organizate jocuri sportive, iar Piața Sf Gheorghe va găzdui un atelier de pictură pe ceramică și un loc de joacă care dezvoltă motricitatea și creativitatea copiilor.

Prezent în premieră în Timișoara, Labirintul de cazemate „PopUp Răspiua” este un loc de joacă mobil, special conceput pentru a fi accesibil tuturor copiilor, indiferent de abilități. Deoarece este construit din plăci ușoare, de diferite texturi, spațiul este o atracție pentru toate categoriile de vârstă, copiii având posibilitatea să exploreze singuri sau să inițieze jocuri de grup. Toți copiii sunt așteptați să se distreze, labirintul fiind un exemplu de bună practică pentru ce înseamnă adaptarea unui loc de joacă la nevoile copiilor cu deficiențe senzoriale, motorii sau cu afecțiuni din spectrul autist. Pentru cei în fotoliu rulant, accesul până la locul de joacă va fi asigurat cu ajutorul lizei puse la dispoziție de asociația Ceva de Spus, liză achiziționată cu sprijinul donatorilor Timotion de la ediții anterioare.

Atelierul de pictură pe ceramică va fi susținut de către Lutelier. Cei dornici să țină pensula în mână vor fi încurajați să dea frâu liber manifestărilor artistice. Activitatea va spori starea de bine emoțională, pe parcursul procesului de creație, participanții trăind o intensă experiență tactilă și kinestezică. Labirintul de cazemate „PopUp Răspiua” va fi deschis începând cu ora 9:00, iar atelierul de pictură pe ceramică își va deschide porțile la ora 10.

*** Accesul la activități este gratuit, dar sunt încurajate donațiile.

 

Programul activităților:

Orele 9 – 13 – jocuri sportive și testări de echipamente Decathlon, în Piața Libertății;

Orele 10 – 13 – atelier de pictură pe ceramică susținut de Lutelier, în Piața Sf. Gheorghe;

Orele 9 – 15 – labirint de cazemate “PopUp Răspiua”, în Piața Sf. Gheorghe.

Orele 13-13:30 – moment muzical inedit, cor ad-hoc organizat de Asociația culturală TGP, piesa cântată va fi “Lean on me” (Bill Withers), în Piața Libertății.

 

Orarul Curselor, pentru suporteri și galeriile de susținători:

Ora 09:00 – Start Semimaratonul Profi (21 km)

Ora 09:05 – Start Crosul Akwel (10.5 km)

Ora 09:25 – Start Crosul Visma (6 km)

Ora 10:20 – Start Cursa Hamilton „Distracție pe roti” (~1 km)

Ora 11:30 – Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)

Ora 12:30 – Start Crosul Continental (2 km)

Ora 13:30 –  Festivitatea de premiere

 

*** Traseele curselor: https://www.timotion.ro/ce-este-timotion/cursele-timotion/