Timișoara se pregătește pentru “Noaptea Muzeelor 2017”

Muzeul Satului Bănăţean, Muzeul Naţional al Banatului şi Muzeul de Artă din Timişoara sărbătoresc Noaptea Europeană a Muzeelor şi au pregătit pentru public, printre altele, o expoziţie de costume tradiţionale, un recital de pian şi o prezentare interactivă de arme.

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează, sâmbătă, o serie de activităţi pentru a marca cea de-a 13-a ediţie a Festivalului European Noaptea Muzeelor. Astfel, între orele 18 şi 22, publicul este invitat să viziteze casele tradiţionale realizate în cadrul muzeului. De asemenea, sunt organizate şi mai multe expoziţii, printre care una de podoabe bănăţene, de fotografie veche şi de costume tradiţionale. Intrarea este liberă.

Şi Muzeul de Artă din Timişoara celebrează Noaptea Europeană a Muzeelor, astfel că sâmbătă Palatul Baroc va fi deschis între orele 18.00 şi 24.00, iar intrarea este liberă. Publicul va putea să participe la un recital de pian, la un concert susţinut de corul Operei Române din Timişoara şi la o discuţie pe teme muzicale, artă vizuală şi cultură umanistă. Totodată, pot fi vizitate două expoziţii: una de artă conceptuală – sculptură a artistului Ingo Glass şi alta de fotografii a artiştilor fotografi ai Academiei Ungare de Artă, conform medifax.ro.

Muzeul Naţional al Banatului îi invită pe iubitorii de istorie şi cultură să participe la ”Rondul de Noapte”, organizat în cadrul manifestării Noaptea Muzeelor, eveniment care oferă gratuit un program artistic şi expoziţional inedit. Programul va începe la ora 20 şi se va încheia la 2 noaptea, iar publicul va putea descoperi colecţia de antichităţi egiptene a muzeului.

Totodată, obiectele de patrimoniu achiziţionate de către Muzeul Naţional al Banatului anul trecut se vor constitui în expoziţia ”Patrimonium 2016”. De asemenea, vor fi organizate şi diferite momente artistice, precum un concert de muzică istorică, un duel scenic şi măiestrie cu arcul şi o prezentare interactivă de arme. Copiii cu vârste între 6 şi 14 ani se pot bucura de expoziţia de ştiinţă interactivă ”Laborator”, iar pasionaţii de natură de expunerea de specimente naturalizate din colecţia muzeului.

Sursa: www.mediafax.ro