V.I.P. – Very Isolated person, spectacolul Teatrului German, este nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2021, categoria Cel mai bun spectacol de teatru tv/teleplay. Producția, este o adaptare liberă după „Pescărușul” lui A. P. Cehov, concept și regie de Olga Török și Paula Breuer. 

Spectacolul, care are două versiuni, una online și cealaltă pe scenă, a avut premiera pe ZOOM în toamna anului trecut, fiind un spectacol gândit în conformitate cu noua realitate a pandemiei și în relație cu restricțiile impuse instituțiilor de cultură din țară, fiind de fapt o nouă formă de experiență teatrală. 

O actriță, Olga Török, o joacă pe Nina, tânăra din drama cehoviană, care e la rândul ei actriță. Nina, care își destăinuie experiențele durereoase și în același timp poate privi încrezătoare în viitor, ridică întrebări la care Olga își dorește răspunsuri. Ce înseamnă meseria actorului dacă teatrul trece în online și sala de spectacol rămâne goală? Cât de bine poți rezista în timpul „distanțării sociale”? Cum percepe publicul un spectacol în care lipsește întâlnirea reală dintre actor și spectator? Nina povestește și Olga pune întrebări. Sau e invers, Nina pune întrebările în timp ce Olga împreună cu publicul caută răspunsuri? Pentru că și spectatorii sunt invitați în acest spectacol interactiv, la dialog cu Nina/Olga.