Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii

S-au încheiat înscrierile pentru Noi ȘTE@M! Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii”, derulată în cadrul programului Științescu Timișoara, ediția 2019. Tabăra urbană de popularizare a științei pentru copii are loc în perioada 26 – 30 august 2019 și se adresează copiilor din Timișoara care au terminat clasa a VI-a. Participarea la tabără este gratuită.

În cadrul Noi ȘTE@M! Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii, împreună cu 20 de copii care au terminat clasa a VI-a citim, povestim, facem experimente și învățăm să citim, să scriem și să vorbim ca „oamenii de știință” și mai ales ne convingem că inovarea și progresul implică atât imaginație, cât și logică, că Știința și Literatura au același scop comun – cunoașterea universului și dezvoltarea umană”, spun organizatorii.

Sfatul lui Einstein către dascăli și părinți a fost  „Dacă vreți copii inteligenți, citiți-le povești. Dacă îi vreți și mai inteligenți, citiți-le și mai multe povești”.

Tabăra își propune să apropie copiii de gimnaziu de disciplinele STEM, să le dea instrumente pentru a putea explora și avansa în studiul acestor discipline, să le prilejuiască o altfel de învățare a chimiei, fizicii și științelor prin experiment și lectură, pornind atât de la texte științifice, cât și de la literatură.