Știrile zilei – 9 noiembrie 2023

1. Ca urmare a informării primite din partea Primăriei, Societatea de Transport Public Timișoara transmite că, în perioada 08-30 noiembrie, traficul rutier pe Calea Bogdăneștilor, pe străzile Grigore Alexandrescu și Ion Rațiu, în zona intersecției cu Calea Bogdăneștilor, va fi închis pentru lucrări de infrastructură. În zona Balta Verde – Ronaț, traseul liniei 5 va suferi următoarele modificări:

– traseu dus: Piața 700 – Coriolan Brediceanu – Calea Bogdăneștilor – Macilor – Moise Doboșan – Ciocârliei – I.M.L;

– traseul de întoarcere: I.M.L. – Cireșului – Roșiori – C. A. Rosetti – Pictor Theodor Aman – Moise Doboșan – Macilor – Calea Bogdăneștilor – Coriolan Brediceanu – Piața 700.

2. Noua creșă construită de municipalitate pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara a intrat în etapa finisajelor interioare. Investiția este realizată în proporție de 80%, iar acum constructorul execută finisajele interioare și amenajează curtea. Proiectul a fost întârziat din cauza problemelor la fundație, care au generat și costuri suplimentare.

3. Societatea Drumuri Municipale (SDM) a prezentat programul zilei de 09 noiembrie, unde se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a străzilor, aleilor, trotuarelor, podurilor, pasajelor, pasarelelor din Timișoara: Clăbucet – parcare; Calea Șagului – carosabil; Martir Sebastian Iordan – parcare; Telegrafului – trotuar și carosabil; Câmpului – carosabil; Memorandului – trotuar și accese. Investiții: modernizare străzi: Xenopol, Banul Severinului și Adam Mickiewicz.

4. Vineri, 10 noiembrie, între orele 9-15, se va efectua spălarea rețelei de distribuție din localitățile Iosif și Pădureni. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei.  Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

5. Sute de studenți, profesori, angajați din departamentele administrative, parteneri și prieteni ai Universității Politehnica s-au mobilizat și în acest an și au alergat pe Stadionul Știința, la tradiționala cursă din cadrul Zilelor Politehnicii. Aceștia au alergat în cinstea apropiatei aniversări a instituției (11 noiembrie) 103 tururi de stadion, câte unul pentru fiecare an de existență al instituției, fiecare tură având câte un lider care a alergat cu steagul instituției. Tradiționala cursă de alergare a fost instituită în urmă cu mai mulți ani pentru a reflecta importanța pe care UPT a acordat-o întotdeauna sportului, încă de la înființare. La cursă au participat și mulți copii, dar și persoane trecute de prima tinerețe, care au demonstrat, cu această ocazie, cât de important este sportul pentru menținerea în formă. Un adevărat record a fost stabilit de un prieten al Politehnicii, medicul veterinar Răzvan Rusu, care se antrenează de mult timp pe Stadionul Știința și care a alergat toate cele 103 tururi.

6. Mâine, de la ora 15:00, la sediul Memorialului Revoluţiei, va avea loc vernisajul expoziției „Transformare – Schimbare – Re/evoluție, 1988-1990 în arta afișului maghiar.” Expoziția constă în  40 de exponate din colecția Muzeului Național Maghiar de la Budapesta,și va putea fi văzută până în 5 decembrie. Cele 40 de lucrări expuse fac parte din colecția de afișe istorice a Muzeului Național Maghiar și sunt prezentate publicului ca urmare a cooperării cu Memorialul Revoluției din Timișoara.

7. SCM Timișoara revine la meciurile din campionatul de baschet, după cel de-al treilea succes consecutiv din Alpe Adria Cup. Echipa timișoreană va juca vineri, 10 noiembrie, de la ora 19:00, cu Dinamo București, în sala Constantin Jude, întâlnire din etapa a 8-a. Alb-violeții speră ca seria bună din cupele europene să le ofere inspirație și în campionat, acolo unde au de oprit o serie de patru înfrângeri. În ierarhia grupei A din Liga Națională, Dinamo este pe locul al cincilea (cu 10 puncte din 7 partide), în vreme ce SCM se află pe poziția a șasea (cu 8 puncte din 6 jocuri).