1. Activitatea instituțiilor de ordine publică a fost analizată în plenul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Timiș, în conformitate cu prioritățile de acțiune stabilite la nivel național. În urma analizei, ATOP Timiș a formulat o serie de propuneri de îmbunătățire a activității instituțiilor în domeniile lor prioritare. S-a transmis să se pună accentul pe oferirea de informații prin intermediul noilor mijloace de comunicare, mult mai eficiente decât cele de pe suporturile clasice. De asemenea, a fost formulată o propunere legislativă care să permită Poliției Locale să intervină asupra siguranței circulației în proximitatea unităților de învățământ. S-a insistat, totodată, pe luarea de măsuri mai eficiente de prevenire și combatere a fumatului în perimetrele și apropierea unităților de învățământ. Violența fizică și psihologică (bullying) în școli, situația refugiaților care solicită azil sau tranzitează țara noastră, analiza activității Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) au fost alte teme importante aflate pe ordinea de zi a ședințelor ATOP Timiș din ultima perioadă. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Timiș este un organism cu rol consultativ, care se constituie și funcționează pe lângă Consiliul Județean Timiș.
2. Primăria Municipiului Timișoara a încheiat două contracte de achiziție publică directă, unul pentru furnizare de echipamente IT și electronice, iar al doilea pentru dotarea cu mobilier școlar nou, ambele destinate Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”. Toate achizițiile sunt realizate în cadrul proiectului „Reabilitare construcții, instalații clădire B2 la Colegiul Tehnic E. Ungureanu”, prin care școala va fi complet renovată și dotată pentru elevii timișoreni. Primăria Timișoara urmează să lanseze licitația pentru a treia și ultima etapă de dotări, respectiv echipamente educaționale specializate pentru profilul tehnologic. Reamintim că la Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Primăria Timișoara derulează lucrări de reabilitare completă a celor două corpuri de clădire vechi de peste un secol. La finalizarea investiției, școala va avea acoperiș nou, rețele electrice și sanitare noi, fațada și interioarele renovate, iar structura de rezistență va fi consolidată.
3. Aquatim transmite că în zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție în mai multe localități. Lucrările vor avea loc în intervalul orar 9-14, după următorul program: în 7 noiembrie în Chevereșu Mare, în 8 noiembrie în Dragșina și Sârbova, în 9 noiembrie în Criciova și Vucova, iar în 10 noiembrie în Boldur. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.
4. Consiliul Județean Timiș deschide săptămâna culturală cu diverse expoziții permanente și temporare, spectacole și teatru de păpuși. Centrul Multifuncțional Bastion invită publicul să viziteze expoziția „Speculum Multiplex”, o colecție formată din nouă lucrări premiate cu medalii de aur, argint, dar și mențiuni la diferite Saloane Internaționale de Fotografie în perioada 2021 – 2023. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în această săptămână lansarea volumului „Miracolul clipei”, un album de fotografie al Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”. Muzeul Național al Banatului invită publicul pasionat de istorie la vernisajul expoziției „Timișoara în gravura europeană, secolele XVI – XVIII”. O expoziție unică, care reunește un număr impresionant de 135 de gravuri ce oferă o perspectivă fascinantă asupra cetății Timișoara într-o perioadă definitorie a istoriei sale. Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pune în scenă pentru cei mici spectacolul „Doi purceluși sau cei șapte ani de acasă”.
5. Clubul de scrimă ACS Floreta Timișoara lansează în exclusivitate în România primul curs de scrimă pentru persoane cu dizabilități locomotorii, promovând incluziunea în sport într-un proiect unic. Cursul se adresează atât copiilor, cât și adulților și se va desfășura în Timișoara, sub coordonarea antrenorilor ACS Floreta, fiind susținut de Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrima si Osvath Richard, vice-campion olimpic la paralimpici. ACS Floreta va pune la dispoziție echipamente adaptate persoanelor cu dizabilități, precum și un program de antrenament personalizat, în funcție de nevoile sportivilor. Cursurile se vor organiza începând cu data de 10 noiembrie, în sala de sport a Liceului I.C. Bratianu, în intervalul orar 17:00-19:00, cu titlu gratuit.