Știrile zilei – 16 noiembrie 2023

1. Primăria Timișoara pregătește iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă. Până la jumătatea lunii ianuarie 2024, figurine luminoase, lampioane, perdele luminoase, țurțuri, tuburi flexibile luminoase și bannere luminoase vor colora orașul. Pe lângă luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, sunt adăugate elemente noi. Iluminatul festiv va fi aprins în 26 noiembrie și va funcționa până în 14 ianuarie. Costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/repararea celor vechi și montarea/demontarea ornamentelor se ridică la 930 mii lei fără TVA.

2. Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează CyberWEEK@UVT, între 16-17 noiembrie 2023, o conferință academică orientată către specialiștii din domeniul securității informației, la care se așteaptă și participarea activă a studenților și profesorilor cu experiență notabilă în cercetarea tematicii securității cibernetice. În peisajul dinamic al provocărilor în evoluție din domeniul cibernetic, unde comportamentul uman joacă un rol central în sfera securității cibernetice, UVT și-a îndreptat atenția tot mai mult către creșterea conștientizării asupra acestor provocări contemporane în comunitate. UVT își propune să cultive o cultură a securității cibernetice prin dezbaterea și aprofundarea unor exemple specifice de situații de vulnerabilitate cibernetică și a subtilităților tematice ale domeniului. Detaliile din programul evenimentului se găsesc pe site-ul oficial: https://cyberweek.uvt.ro/.

3. Aquatim transmite că vineri, 17 noiembrie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Deta, Gătaia și Ghilad pentru spălarea rețelei de distribuție. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

4. Peste 65.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național, iar angajatorii din spațiul economic european oferă, prin rețeaua EURES România, aproape 250 de posturi, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În țară se caută mai ales agenți de securitate, manipulanți de mărfuri și lucrători comerciali.

5. În perioada 20-24 noiembrie, Asociația Scena Muzicală organizează cinci ateliere pentru pasionații de muzică din Lugoj, prin proiectul Marea Muzică, la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”. Înscrierile sunt deschise atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar participarea este gratuită. Viitorii participanți au posibilitatea de a selecta intervalul de timp dorit și atelierele pentru care optează în cadrul următorului formular de înscrieri: https://forms.gle/eUtDC2fn3movo7gs8. De asemenea, pot trimite un email la adresa inscrieri.mareamuzica@gmail.com.

6. SCM Politehnica Timișoara întâlnește CSM Constanța în etapa a XI-a a Ligii Naționale de Handbal. Meciul va avea loc vineri, 17 noiembrie, de la ora 17:30, la Sala Sporturilor din Constanța și poate fi urmărit la Pro Arena. Gazdele vin după patru victorii consecutive în campionat și cu un parcurs fără greșeală în European League. Dobrogenii sunt liderii Grupei H, cu trei victorii în trei etape și cu cel mai recent succes marți, acasă, cu polonezii de la Chrobry Glogow, 29-18. După zece etape, CSM Constanța este pe locul al treilea, cu 25 de puncte, iar echipa bănățeană se află pe poziția a zecea, cu 8 puncte.