Știrile zilei – 10 noiembrie 2023

1. Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara anunță că astăzi, în intervalul orar 13:30-17:00, din cauza unor lucrări de mentenanță la serverul instituției nu vor funcționa activitățile de întocmire electronică la sediul instituției a proceselor verbale de constatare a contravenției ca urmare a aplicării colantelor/invitații, plata cu cardul a proceselor verbale. Din acest motiv, pentru persoanele care au fost invitate la sediul instituției pentru astfel de situații termenul la care se pot prezenta se va prelungi până luni, 13 noiembrie.

2. Primăria reabilitează în mod integrat unul dintre bulevardele principale ale orașului. Lucrările de pe Calea Stan Vidrighin intră în ultima etapă majoră, respectiv modernizarea completă a intersecției cu Strada 1 Decembrie 1918. Lucrările de reabilitare a Căii Stan Vidrighin sunt realizate în proporție de peste 70%, urmând ca intersecția cu 1 Decembrie 1918 să fie gata în martie 2024. Constructorul va desface linia de tramvai, drumul și trotuarele, pentru a lucra în iarnă la rețelele subterane. Apoi, va realiza terasamentele în luna februarie și va așterne primele straturi de asfalt la început de martie. Traficul auto va fi restricționat începând de joi, 16 noiembrie, până la finalizarea intersecției. Termenul estimat pentru finalizare este 15 martie 2024. Astfel: se închide accesul de pe 1 Decembrie 1918 pe Calea Stan Vidrighin, precum și în sens opus; se va circula pe câte o bandă pe sens pe Calea Stan Vidrighin, în zona intersecției. În plus, până vineri, 17 noiembrie, se va redeschide circulația auto pe câte o bandă la intersecția Aurel Podeanu – Stan Vidrighin. Deoarece traversarea liniilor de tramvai nu va fi posibilă, șoferii care vin de pe Podeanu vor fi obligați să vireze la dreapta pe Stan Vidrighin.

3. Colterm întrerupe, până la ora 17:00, furnizarea încălzirii, a apei calde și a celei reci hidrofor la punctul termic 3. Măsura se impune pentru că E-Distribuție Banat efectuează lucrări la rețeaua de medie tensiune la punctul termic menționat. Sunt afectați abonații arondați străzilor Piața Victoriei, Piatra Craiului și Dr. Nicolae Paulescu.

4. Balul Vienez Timișoara a deschis înscrierile pentru a participa la cea de-a zecea ediție. Acesta va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Național Timișoara. Înscrierile se fac online prin achitarea contribuției la scopul caritabil al evenimentului.

5. Echipa Laboratorului de Restaurare al Muzeului Național de Artă Timișoara prezintă publicului iubitor de artă un demers inedit, workshop-ul „MULTISPECTRAL BAROC” în cadrul proiectului Baroc Reloaded by MNArT, sprijinit prin programul Timișoara ECoC 2023. Proiectul aduce în prim-plan perspectivele interdisciplinare dintre artele vizuale și științele exacte, puse în valoare prin noile tehnologii în Laboratorul de Restaurare Vizitabil al MNArT și în locuri surpriză din muzeu, în raport cu opere selecționate din colecțiile muzeale.

6. Rugbiștii de la SCM Timișoara și cei de la Steaua au făcut un antrenament comun în perspectiva semifinalelor Ligii Naționale, programate în 25 noiembrie. Alb-violeții vor juca în deplasare, cu CSM Știința Baia Mare, în timp ce Steaua va evolua pe teren propriu cu Dinamo, în semifinalele campionatului intern.

7. După multe concursuri în delegație, cu multe premii și medalii câștigate, tinerii de la Asociația Club Sportiv FLORETA se duelează acasă. Weekend-ul acesta, 11-12 noiembrie 2023, în Timișoara se vor desfășura două competiții de scrimă pentru copii între 7-14 ani. Cupa Floreta, ediția a VII-a și Etapa de cupă Europeană U14 Floreta, cu participarea a peste 300 de sportivi din România, Republica Moldova, Croația, Letonia, Lituania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria și Turcia. Semifinalele și finalele categoriilor de vârstă vor avea loc în ambele zile de la ora 16:30. Evenimentul va avea loc în Sala Sportivă „Constantin Jude” din Timișoara, intrarea este gratuită, iar publicul este așteptat într-un număr cât mai mare.