Stație de încărcare rapidă a mașinilor electrice la Aeroportul Internațional Timișoara

Enel Energie și aeroportul Traian Vuia din Timișoara au inaugurat joi, 16 noiembrie 2016, prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, promovând mobilitatea electrică și reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.

Stația de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. În funcție de vehicul,  stația poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de 3-4 ore.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creștere, de aceea am decis să amplasăm această stație de încărcare în incinta Aeroportului Internațional Timișoara. Acest serviciu  suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija și respectul pentru mediul înconjurător, dar și o viziune asupra viitorului și a mobilității urbane”, a declarat Iulian-Daniel Idolu, Directorul General al Aeroportului Internațional Timişoara.

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca mașinile în mod gratuit.