Sport 21 în centrul Timișoarei

Sportul și cultura primesc un loc binemeritat în centrul Timișoarei, din 29 august până în 1 septembrie 2019, într-un festival unic, sub semnul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Evenimentul îi va angrena pe locuitorii orașului în activități care implică mișcare, dar și activități artistice. În fața timișorenilor vor veni personalități sportive a căror viață este legată de cultură și personalități artistice practicante sau iubitoare de sport. Festivalul este alcătuit din competiții  și activitățile rezervate copiilor și amatorilor, expoziții, dezbateri și proiecții de filme dedicate sportului, care au loc în Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe și pe strada Praporgescu.

„Componenta sportivă este parte din programul cultural Timișoara 2021 pentru că oamenii își doresc acest lucru; sportul face parte din cultura Timișoarei și  s-a manifestat atât în rezultatele din teren, cât și prin spectacolul tribunelor. În Timișoara, începe să fie un mod de viață pentru tot mai mulți. Ne dorim ca Sport 21, aflat acum la prima ediție, să continue și în anii următori, și chiar după 2021, anul Capitalei Culturale”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.