Se fac teste pentru semaforizarea din turbo-girația Mărăști

Se circulă deja de la începutul acestei săptămâni prin Piața Mărăști, după ce circulația în zona a fost interzisă șoferilor vreme de aproape două săptămâni. În această perioadă se fac teste pentru semaforizarea din turbo-girația Mărăști. Specialiștii urmează să decidă dacă până la urmă vor fi pornite toate semafoarele sau doar o parte dintre ele.

Potrivit primarului Nicolae Robu nu știe dacă există posibilitatea să nu fie pornite deloc, pentru că intersecția a fost cuprinsă în cadrul proiectului de management al traficului implementat cu fonduri europene. Specialiștii din cadrul centrului de management al traficului numără în această perioadă mașinile pentru a stabili cum va fi făcută semaforizarea.

Sistemul de management al traficului a fost inaugurat în octombrie 2016. Implementarea sistemului a costat aproape 6 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene și a prevăzut semafoare noi în 44 de intersecții, 90 de intersecții modernizate, montarea de camere de supraveghere în 134 de intersecții, montarea a 230 de camere video în trafic, a șapte radare de viteză, a 13 radare de informare, a 13 panouri cu afișare numerică, precum și montarea unui număr de 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, a 17 panouri de afișare a mesajelor variabile și amenajarea unui centru de comandă pentru trafic și supraveghere video.

(Foto: Eye In The Sky)