Scriitorii Cosmin Perța și Sorin Delaskela vin la Timișoara

Vineri, 17 ianuarie 2020, de la ora 18:00, La Două Bufnițe are loc primul eveniment literar din acest an, o dublă lansare de carte urmată de o sesiune de autografe cu scriitorii Cosmin Perța și Sorin Delaskela.

Aceștia vor citi din cele mai recente romane apărute la editura Paralela 45, Arșița (Cosmin Perța) și Destrămare (Sorin Delaskela). Alături de cei doi autori, despre cărți vor vorbi Adriana Babeți și Robert Șerban.

Cosmin Perța (n. 1982, Maramureș) este un eseist, poet și prozator român. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obținând titlul de doctor cu o lucrare referitoare la literatura fantastică europeană. A publicat volume de eseuri, romane, povestiri și poezie. În 2012 a obținut premiul Cel mai bun romancier tânăr din România. Fragmente din opera sa au fost traduse în 11 limbi. În prezent este lector de literatură comparată la Universitatea Hyperion din București.

Sorin Delaskela (n. 1968) este licenţiat în filosofie şi sociologie. În 2007 a publicat romanul Abisex (Editura Brumar), reeditat trei ani mai târziu (Editura Herg Benet), urmat de volumul de proze Noaptea pisicilor lungi (Editura Brumar, 2011). Fragmente din cartea de față au apărut în revistele Poesis Internațional și Lettre Internationale.

Foto: La Două Bufnițe